WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς θα διατηρήσετε το βάρος σας μετά από μια δίαιτα


Τζουλιάννα Καρνέζη

15 Μαρτίου 2019

noah-black-1314817-unsplash.jpg

Μήπως δυσκολεύεστε να διατηρήσετε τα κιλά που έχετε χάσει μετά από μια δίαιτα;  Μην απογοητεύεστε γιατί με λίγη δουλειά και προγραμματισμό θα καταφέρετε να μην πάρετε ούτε γραμμάριο. Πως; Δείτε παρακάτω τους τρόπους για να το πετύχετε.

Διαβάστε εδώ: Οι ειδικοί μας δίνουν τις καλύτερες συμβουλές για να χάσουμε τα περιττά κιλά

Μην εγκαταλείψετε το βαγόνι μόνο και μόνο επειδή έχετε φτάσει το στόχο σας. Προσπαθείστε να ακολουθείτε τον υγιεινό τρόπο ζωής. Ξεκινήστε να προγραμματίζετε τα γεύματά σας, ώστε να γνωρίζετε από πριν τι να καταναλώσετε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό θα κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη και θα μπορείτε να διατηρήσετε τα κιλά που έχετε φτάσει.

Οι υγιείς άνθρωποι δεν λιμοκτονούν, αντιθέτως, τρώνε συνεχώς. Έτσι συνεχίστε να τρώτε κάθε 3 με 4 ώρες, αλλά κάντε υγιεινές επιλογές τροφίμων, όπως ανάλατους ξηρούς καρπούς, φρούτα, λαχανικά. Όταν μένετε πολλές ώρες νηστικοί, υπάρχει ο κίνδυνος να καταφύγετε σε ανθυγιεινό και πρόχειρο φαγητό ή να καταναλώσετε μεγάλες ποσότητες στα κυρίως γεύματα, με αποτέλεσμα να κερδίσετε πάλι τα κιλά που είχατε χάσει. 

Κάντε άσκηση. Εάν εντάξετε τη σωματική δραστηριότητα στην καθημερινότητα σας, όπως για παράδειγμα όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας, τότε θα γίνει μια συνήθεια και αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το βάρος σας και να αισθάνεστε ευεξία.

Διαβάστε εδώ: Το ένα πράγμα που μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής μέχρι και 10 χρόνια

Κρεμάστε μια εικόνα του πώς φαίνεστε τώρα και το πώς φαινόσασταν πριν χάσετε βάρος. Αυτό μπορεί να χρησιμεύσει ως καθημερινό κίνητρο για να σας βοηθήσει να μείνετε στον καλό δρόμο. Μερικές φορές μια απλή υπενθύμιση είναι όλα όσα χρειάζεστεγια να διατηρήσετε τα κιλά. Βάλτε τις φωτογραφίες σε ένα ορατό μέρος, όπως στον καθρέφτη του μπάνιου σας, ώστε να μπορείτε να τις βλέπετε κάθε πρωί, όταν σηκώνεστε και κάθε βράδυ, πριν πάτε για ύπνο.

Ιδανικά θα πρέπει να κοιμάστε 7-9 ώρες το βράδυ, για να ξεκουραστεί το σώμα και το μυαλό σας. Ο ποιοτικός ύπνος μπορεί να βελτιώσει, όχι μόνο την υγεία σας, αλλά μπορεί επίσης, να σας βοηθήσει να χάσετε κιλά. Από την άλλη μεριά εάν δεν κοιμάστε αρκετά, εκκρίνεται η ορμόνη κορτιζόλη, η οποία συμβάλλει στην αύξηση του βάρους.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.