WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Την επόμενη φορά που θα σε αποκαλέσουν καλοφαγά, πες ευχαριστώ


Τζουλιάννα Καρνέζη

13 Ιουνίου 2022

Την επόμενη φορά που θα σε αποκαλέσουν καλοφαγά, πες ευχαριστώ
Αν δεν ήμουν τόσο καλοφαγάς...

Ακούω πολύ συχνά ανθρώπους που λένε «Αν δεν ήμουν τόσο καλοφαγάς, μπορεί να είχα λιγότερες δυσκολίες με το βάρος μου».

Το να είναι κάποιος καλοφαγάς πολύ συχνά θεωρείται κακό, αμαρτία ή κάτι σοβαρό. Όμως για κάποιους άλλους φαίνεται να συνδέεται με την ευχαρίστηση και την τέχνη του να εκτιμάς τη γαστρονομία.

Έτσι λοιπόν παρακάτω σου παρουσιάζω 3 λόγους για να είσαι καλοφαγάς

Ο καλοφαγάς δεν είναι λαίμαργος

Jenny.Gr
Unsplash

Ο λαίμαργος τρώει υπερβολικά και πιθανώς με πολύ γρήγορο ρυθμό. Ο καλοφαγάς από την άλλη αγαπάει το φαγητό και μπορεί να διακρίνει την αληθινή γεύση αυτού που τρώει. Ο καλοφαγάς γεύεται αυτό που τρώει, ενώ ο λαίμαργος μοιάζει περισσότερο με αρπακτικό που καταβροχθίζει το γεύμα του.

Ο καλοφαγάς τρώει προσεκτικά

Jenny.Gr
Unsplash

Ο καλοφαγάς προσέχει τις διατροφικές του επιλογές και δεν τρώει οποιοδήποτε φαγητό έχει μπροστά του. Τρώει πιο συνειδητά και σταματάει όταν νιώσει ότι έχει ικανοποιηθεί και χορτάσει. Γι αυτό και ο Alphonse Daudet, Γάλλος συγγραφέας έγραψε: «Η λαιμαργία αρχίζει όταν δεν πεινάς πια».

Ο καλοφαγάς νιώθει ευχαρίστηση στο φαγητό

Jenny.Gr
Unsplash

Νιώθετε ευχαρίστηση στο φαγητό; Χαίρομαι γιατί η ικανοποίηση και η ευχαρίστηση του φαγητού προωθούν υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Το να είσαι καλοφαγάς σημαίνει επίσης ότι μπορείς να επιδοθείς σε καθημερινές γευστικές απολαύσεις, να επιλέγεις συνταγές και υλικά, να απολαμβάνεις τα χρώματα και τις μυρωδιές του φαγητού, να ανακαλύπτεις νέες γεύσεις κ.λπ. Ο καλοφαγάς δεν νιώθει ενοχές όταν τρώει.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.