WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

7 πράγματα που θα θέλατε να σας είχαν πει για την απώλεια βάρους


Τζουλιάννα Καρνέζη

24 Ιουνίου 2022

7 πράγματα που θα θέλατε να σας είχαν πει για την απώλεια βάρους
pexels
Όλα όσα θα έπρεπε να γνωρίζετε για την απώλεια βάρους, αλλά δεν τα ξέρετε...

Μπορεί να θέλετε να χάσετε κιλά ή μπορεί να έχετε ήδη χάσει και τελικά να μάθατε να αγαπάτε το σώμα σας. Ωστόσο σήμερα δεν θα ασχοληθούμε με τα κιλά, αλλά θα μοιραστώ μαζί σας μερικά πράγματα που θα ήθελα να μου είχε πει κάποιος για την απώλεια βάρους, όταν ήμουν πιο νέα.

Θα έχετε ακόμα κυτταρίτιδα

Μα πολλά ή λίγα κιλά, ηλικιωμένη ή νέα– η κυτταρίτιδα επηρεάζει τις περισσότερες γυναίκες (και μερικούς άνδρες). Μπορεί να γυμνάζεστε καθημερινά και να τρίβετε το σώμα σας μέχρι να κοκκινίσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η κυτταρίτιδα θα εξαφανιστεί. Τα περισσότερα μοντέλα έχουν επίσης κυτταρίτιδα, αλλά την αφαιρούν με photoshop, μαζί με τους πόρους, τις ρυτίδες, τις ραγάδες κ.λπ. και οτιδήποτε άλλο θεωρεί ο κόσμος της ομορφιάς ως «ατελές». Η κυτταρίτιδα είναι φυσιολογική.

Δεν μαθαίνεις ξαφνικά να αποδέχεσαι ή να αγαπάς τον εαυτό σου

Μπορεί να σκέφτεσαι: «Όταν θα είμαι αδύνατη, θα έχω αυτοπεποίθηση και θα με αγαπάω περισσότερο». Δυστυχώς η απώλεια βάρους δεν εξαφανίζει τις εσωτερικές σας ανασφάλειες. Μένουν ακριβώς οι ίδιες. Για αυτό αντί να προσπαθείτε να απαλλαγείτε από τις ατέλειές σας, μάθετε να αγαπάτε τον εαυτό σας παρά τα ελαττώματά σας.

Χρειάζεται χρόνος. Πολύ χρόνο

Χρειάζεται πολύ περισσότερος χρόνος για να χάσετε βάρος από όσο νομίζετε. Το κλειδί για την απώλεια βάρους είναι η υπομονή. Όσο χρόνο πιστεύετε ότι θα χρειαστεί η απώλεια βάρους – πολλαπλασιάστε το επί 10 και μετά προσθέστε λίγο. Να είστε υπομονετικοί, εστιάστε στην υγεία – όχι στο βάρος- και τα αποτελέσματα θα ακολουθήσουν.

Δεν χρειάζεται να μετράτε την κάθε μπουκιά

Πάρτε μια χούφτα αμύγδαλα. Μην τα μετράτε. Στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται να μετράτε τίποτα, συμπεριλαμβανομένων των πόντων και των θερμίδων. Είναι δύσκολο και κάνει την υγιεινή διατροφή επώδυνη. Εξάλλου δεν θέλετε να περάσετε το υπόλοιπο της ζωής σας μετρώντας το φαγητό σας… θέλετε απλώς να μπορείτε να φάτε, να το απολαύσετε και να είστε ευτυχισμένοι.

Δεν σημαίνει ότι θα είστε πιο υγιείς

Οι άνθρωποι μπορούν να χάσουν βάρος με πολλούς τρόπους. Όμως ακριβώς επειδή κάποιος χάνει βάρος, δεν σημαίνει ότι είναι υγιής. Μπορεί κάποιος να έχει μια διατροφική διαταραχή, και να χάνει κιλά τρώγοντας μόνο καρότα για δύο εβδομάδες. Μην υποθέτετε ότι επειδή κάποιος χάνει βάρος είναι πιο υγιής. Και σίγουρα μην τον ενθαρρύνετε κατά λάθος…

Πιθανότατα δεν θα νιώσεις ποτέ αρκετά αδύνατη

Ακόμα και στο πιο χαμηλό σας σωματικό βάρος, θα εξακολουθείτε να βρίσκετε ελαττώματα στο σώμα σας και να πιστεύετε ότι πρέπει να χάσετε περισσότερα κιλά. Η απώλεια βάρους δεν θα σας κάνει να αποδεχτείτε το σώμα σας. Ειναι όμως σημαντικό να αγαπήσετε το σώμα σας, διαφορετικά δεν θα είστε ποτέ ικανοποιημένοι και ευτυχισμένοι.

Θα είστε το ίδιο άτομο

Στο τέλος της ημέρας, ανεξάρτητα από το πώς μοιάζετε, θα είστε το ίδιο άτομο με τα ίδια δυνατά και αδύναμα σημεία. Τα κοινωνικά σας προβλήματα δεν θα εξαφανιστούν, δεν θα αποκτήσετε ξαφνικά περισσότερους αληθινούς φίλους, δεν θα κερδίσετε περισσότερα ή θα είστε πιο ευτυχισμένοι… Όταν κοιτάζεστε στον καθρέφτη, μπορεί να φαίνεστε εξωτερικά διαφορετικοί, αλλά στην πραγματικότητα θα είστε το ίδιο άτομο. Αντί λοιπόν να προσπαθείτε να απαλλαγείτε από τις ατέλειές σας, μάθετε να αγαπάτε τον εαυτό σας παρά τα ελαττώματά σας.

Το βάρος σας είναι απλώς ένας αριθμός σε μια ζυγαριά ή ένα μέγεθος ρούχων. Δεν καθορίζει ποιοι είστε. Δεν θα σας αλλάξει. Δεν θα διορθώσει τα προβλήματά σας ή την κακή αυτοεκτίμηση. Η απώλεια βάρους δεν θα σας κάνει ευτυχισμένους.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να εστιάσετε για να είστε υγιείς και ευτιχισμένοι, αλλά το να χάσετε βάρος μόνο και μόνο για να είστε αδύνατοι δεν θα σας δώσει την ικανοποίηση που ίσως νομίζετε. Μην εστιάζετε στο να χάσετε βάρος, αλλά επικεντρωθείτε στο να είστε πιο υγιές, ευτυχισμένοι και πιο ικανοποιημένοι. Αυτή είναι μια πολύ καλύτερη συνταγή επιτυχίας…

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.