WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

To πρόγραμμα «3-2-8» είναι το νέο fitness trend του TikTok, κι όχι άδικα


JTeam

2 Μαΐου 2023

To πρόγραμμα «3-2-8» είναι το νέο fitness trend του TikTok, κι όχι άδικα
Και ενδυνάμωση, και άσκηση χαμηλής έντασης, και περπάτημα αλλά, κυρίως, εσύ, χαρούμενη

Δεν είμαστε όλοι γεννημένοι αθλητές. Μπορεί να σιχαίνεσαι το crossfit, η ιδέα να βγεις για τρέξιμο να σου μοιάζει βγαλμένη από εφιαλτη και το πρόγραμμα 12-3-30 στον διάδρομο, να σε κάνει να θέλεις να ξαπλώσεις σε εμβρυική στάση στο πάτωμα. Θέλεις να γυμναστείς, όμως, και βαριέσαι οικτρά όλα εκείνα τα lazy girl workouts που κυκλοφορούν στο ίντερνετ. Γι’ αυτό και το TikTok κάνει τη σκληρή δουλειά πριν από εσένα, για εσένα, και σου δίνει το πρόγραμμα 3-2-8, το οποίο όχι απλώς έχει γίνει τάση, αλλά λειτουργεί μία χαρά.

Πρόκειται για μία ρουτίνα με την οποία δεν θα νιώσεις καμία πλήξη, κυρίως επειδή δεν περιλαμβάνει ένα μόνο είδος κίνησης. Τη δημιούργησε η Natalie Rose, μία γυμνάστρια και TikToker που λέει ότι στόχος είναι να κάνεις τρεις προπονήσεις ενδυνάμωσης την εβδομάδα, δύο workouts χαμηλής έντασης την εβδομάδα και 8.000 βήματα την ημέρα. Δεν σου λέει και τίποτα καινούργιο, δηλαδή, αλλά ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζει το αποτέλεσμα, σε κάνει να θέλεις να σηκωθείς από τον καναπέ, να βάλεις κολάν, αθλητικά και να ξεκινήσεις.

@natalieroseuk Replying to @Paola Da Silva thanks for sharing girl ✨💗. The 3-2-8 method has completely transformed my body. Join our summer challenge that is live now 📈. #workoutsplit #homefitness #barreworkout #fatlosschallenge ♬ Ты и Я - TikTok Remix - Mooney Tunes & yeanix

Συνδυάζει πολλά είδη γυμναστικής, δουλεύεις ταυτόχρονα τη δύναμη και την ευλυγισία σου, ενώ περπατάς και καθαρίζει το μυαλό σου.

Η προπόνηση ενδυνάμωσης περιλαμβάνει είτε ασκήσεις με χρήση αλτήρων και μπάρας, όπως άρσεις θανάτου και thrusters, είτε που απαιτούν απλώς το βάρος του σώματος, όπως καθίσματα, push-ups και προβολές – ό,τι θέλουμε, ανάλογα με τη διάθεσή μας.

@lilytings ENJOY this super fast & messy voiceover I still have sm more to say LOL #shygirlworkout #turfworkout #upperbodyworkout #beginnerupperbody #beginnerworkout #beginnerstrengthtraining #buildmuscle #gymgirl ♬ original sound - lilytings

Τις ημέρες χαμηλής έντασης, κάνουμε γιόγκα, pilates, barre – οτιδήποτε δεν μας κουράζει. Είναι ιδανικές, μάλιστα, για τις φορές που είμαστε κουρασμένες ή έχουμε περίοδο και θέλουμε κάτι απλό, αλλά όχι πανεύκολο.

@katiepierce_fit burns in the best way #pilates #pilatesworkout #pilatesathome #fyp ♬ Players - Coi Leray

Όσο για το περπάτημα, τα 8.000 βήματα την ημέρα, είναι ένας πιο ρεαλιστικός στόχος από τα 10.000. Είναι ιδανικά για άτομα που κάνουν καθιστική ζωή και τέλεια αφορμή για να βγαίνουμε έξω.

@rosiebreenx

Morning motivation for those walks!

♬ Jungle - Emma Louise

Το 3-2-8 φαίνεται να αξίζει τον κόπο – περιλαμβάνει τα πάντα, άλλωστε. Κι αν δεν μας αρέσει, μπορούμε να δοκιμάσουμε κάτι άλλο. Τόσες ιδέες προσφέρει το TikTok.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.