WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

3 εκπληκτικοί τρόποι που οι μύες μπορούν να επηρεάσουν την υγεία σου


Τζουλιάννα Καρνέζη

11 Μαΐου 2023

3 εκπληκτικοί τρόποι που οι μύες μπορούν να επηρεάσουν την υγεία σου
pexels
Ο τρόπος με τον οποίο το σκεφτόμαστε βελτιώνει την ποιότητα ζωής καθώς μεγαλώνουμε, πράγμα που σημαίνει βελτίωση της ενέργειας, της κινητικότητας, του νευρικού συστήματος και πολλά άλλα. Νομίζω ότι όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι αυτό είναι κάτι που θέλουμε.

Όσο αφορά τη μακροζωία, μπορεί να μην σκεφτόμαστε τους μυς, αλλά η αλήθεια είναι ότι παίζουν σημαντικό ρόλο στη συνολική υγεία. Αν και οι μύες είναι το μεγαλύτερο όργανο στο σώμα, ο τρόπος με τον οποίο γίνεται λόγος για το μυϊκό σύστημα και πωλείται στην κοινωνία μας, φαίνεται να συνδυάζεται άμεσα με την αισθητική και χάνουμε τον αντίκτυπο που έχει στο σάκχαρο του αίματος, στις ορμόνες και την υγεία/κινητικότητα των αρθρώσεων.

Μύες και σάκχαρο αίματος

Πάντα λέω ότι η διαχείριση του σακχάρου στο αίμα είναι το κλειδί για τη διαχείριση της ενέργειας, τη διανοητική διαύγεια και το συνολικό μεταβολισμό. Δεν μιλάμε αρκετά για το ρόλο των μυών στην ισορροπία του σακχάρου στο αίμα, αλλά μπορεί πραγματικά να κάνει τόσα πολλά. Συνολικά, η αύξηση ή η συντήρηση των μυών βελτιώνει την ικανότητά σας να αποθηκεύετε και να χρησιμοποιείτε υδατάνθρακες. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να αποτρέψει τις αυξήσεις του σακχάρου στο αίμα και ορμονικές επιδράσεις που το συνοδεύουν.

Μύες και ορμόνες

Πολλοί στοχεύουν να εξισορροπήσουν τις ορμόνες τους αλλά νιώθουν χαμένοι. Είναι λογικό - υπάρχουν τόσοι πολλοί παράγοντες που τις επηρεάζουν. Η εστίαση στους μυς είναι ένας τρόπος για να βοηθήσει στην εξισορρόπηση της τεστοστερόνης και των οιστρογόνων τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Η κατάλληλη ισορροπία μπορεί να βελτιώσει την ενέργεια, τη διάθεση, την ανθεκτικότητα στο στρες, τη σεξουαλική ορμή και πολλά άλλα. Σε έναν κόσμο όπου πολλοί επιλέγουν αφύσικές επιλογές για την ισορροπία των ορμονών, η προπόνηση ενδυνάμωσης και η διατροφή για να υποστηρίξουν την οικοδόμηση μυών μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Jenny.Gr
pexels

Υγεία μυών και αρθρώσεων

Πολλοί παραβλέπουν το γεγονός ότι οι μύες προστατεύουν τις αρθρώσεις. Ίσως λοιπόν είναι καιρός να είστε πιο ενεργητικοί και να προσέξετε λίγο παραπάνω τις αρθρώσεις σας. Τούτου λεχθέντος, εάν είστε πιο επιρρεπής σε πόνους στις αρθρώσεις ή τραυματισμούς , ίσως είναι καιρός να συνεργαστείτε με έναν γυμναστή για να χτίσετε περισσότερη μυική μάζα με ασφάλεια.

Πιστεύω στη βελτίωση της συνολικής λειτουργικότητας του σώματος και η μυϊκή ανάπτυξη είναι πραγματικά ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό. Το σώμα σας είναι αλληλένδετο, επομένως όσο περισσότερο μπορείτε να το φροντίζετε συνολικά, τόσο πιο κοντά βρίσκεστε στην πραγματική, μακροπρόθεσμη υγεία.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.