WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το τσάι μάτσα (matcha tea) βοηθάει στην απώλεια βάρους: Μύθος ή αλήθεια;


Τζουλιάννα Καρνέζη

21 Σεπτεμβρίου 2023

Το τσάι μάτσα (matcha tea) βοηθάει στην απώλεια βάρους: Μύθος ή αλήθεια;
pexels
Πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται εάν τα οφέλη απώλειας βάρους είναι μεταξύ των πολλών δυνατοτήτων του Matcha.

Το πράσινο τσάι είναι ένα από τα πιο υγιεινά ροφήματα στον πλανήτη. Είναι πλούσιο σε πολυάριθμες ενώσεις που τονώνουν την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των πολυφαινολών που προστατεύουν τον οργανισμό από ασθένειες.

Περαιτέρω οφέλη του πράσινου τσαγιού και του εκχυλίσματος του περιλαμβάνουν τη βελτίωση της υγείας του εγκεφάλου, την αυξημένη καύση λίπους και τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα. Καθώς το matcha είναι πιο ισχυρό από το κανονικό πράσινο τσάι, μπορεί να έχει ακόμη πιο θετικά αποτελέσματα στον ανθρώπινο οργανισμό. Εάν αυτή τη στιγμή ακολουθείτε μια δίαιτα, πιθανότατα αναρωτιέστε: είναι η απώλεια βάρους ένα από αυτά τα οφέλη;

Τσάι Matcha για απώλεια βάρους: Μύθος ή αλήθεια;

Το Matcha έχει φυσικές ιδιότητες που έχουν οφέλη για την απώλεια βάρους. Ενώ η κατανάλωση του από μόνη της δεν θα οδηγήσει σε σημαντική απώλεια βάρους, ωστόσο έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει τις προσπάθειές σας όταν ενσωματωθεί σε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής και φυσικής κατάστασης.

Καθώς το τσάι matcha είναι χαμηλό σε θερμίδες, η κατανάλωση του ως υποκατάστατο άλλων ποτών με υψηλότερες θερμίδες μπορεί να σας βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη matcha έχει μόνο 10 θερμίδες .

Επίσης ως εξαιρετική πηγή της πολυφαινόλης επιγαλλοκατεχίνη-3-γαλλική, το matcha μπορεί να ενισχύσει τον μεταβολισμό. Και ένας γρήγορος μεταβολισμός επιτρέπει στο σώμα σας να καίει περισσότερες θερμίδες.

Jenny.Gr
pexels

3 οφέλη για την υγεία

Το Matcha έχει αμέτρητα οφέλη για την υγεία, ίσως ακόμη περισσότερα από το κανονικό πράσινο τσάι.

Ενισχύει την υγεία της καρδιάς

Το Matcha μπορεί να είναι καλό για την υγεία της καρδιάς, λόγω κυρίως των ευεργετικών επιδράσεων του πράσινου τσαγιού . Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Και αυτοί είναι σημαντικοί παράγοντες για την προστασία της ανάπτυξης καρδιακών παθήσεων. Η κατανάλωση τσαγιού, γενικά, σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων .

Αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας

Το Matcha περιέχει καφεΐνη , ένα φυσικό διεγερτικό που παρέχει σχεδόν άμεση ώθηση ενέργειας. Η μέση περιεκτικότητα σε καφεΐνη στο matcha είναι μεταξύ 18,9 και 44,4 mg ανά γραμμάριο.

Επιπλέον, η κατανάλωση matcha μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση και τη γνωστική λειτουργία καθώς περιέχει το αμινοξύ L-θεανίνη. Η L-θεανίνη μειώνει το στρες και βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου – δύο παράγοντες που μπορεί να συμβάλλουν στην τόνωση της ενέργειας.

Τέλος βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου

Ορισμένες ενώσεις που υπάρχουν στο πράσινο τσάι matcha μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου . Κατά κύριο λόγο, η κατεχίνη στο πράσινο τσάι, που ονομάζεται επιγαλλοκατεχίνη-3-γαλλική (EGCG), παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη του καρκίνου. Επιπλέον, οι φυσικές ενώσεις του τσαγιού matcha μπορεί να αναστείλουν την ανάπτυξη καρκινικών βλαστοκυττάρων .

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.