WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4 παγίδες που μπορεί να σαμποτάρουν την απώλεια βάρους


Τζουλιάννα Καρνέζη

19 Φεβρουαρίου 2024

4 παγίδες που μπορεί να σαμποτάρουν την απώλεια βάρους
pexels
Εκπληκτικοί λόγοι για τους οποίους δεν χάνετε βάρος

Προσέχετε τι τρώτε αλλά εξακολουθείτε να δυσκολεύεστε να χάσετε βάρος; Ίσως πρέπει να μάθετε πως υπάρχουν μερικά πράγματα που θα μπορούσαν να σαμποτάρουν την απώλεια βάρους σας. Ας δούμε ποια είναι αυτά.

Μεγάλη και γρήγορη μείωση των θερμίδων σας

Όταν χάνετε κιλά πολύ γρήγορα, ο μεταβολισμός σας μεταβαίνει σε λειτουργία επιβίωσης για να διατηρήσει την ενέργεια και να αποτρέψει την πείνα. Αυτό σημαίνει ότι καίτε θερμίδες με πιο αργό ρυθμό. Εάν αρχίσετε να τρώτε ξανά την κανονική σας διατροφή, αυτό μπορεί να είναι ένα σοκ για το σύστημά σας - επειδή ο μεταβολισμός σας δεν είναι πλέον συνηθισμένος να επεξεργάζεται αυτήν την ποσότητα θερμίδων και γι αυτό είναι εύκολο να ανακτήσετε οποιοδήποτε βάρος χάσατε.

Δίαιτες μόδας

Οι δίαιτες της μόδας είναι ακριβώς αυτό: μόδα. Τη μια στιγμή είναι στην επικαιρότητα και την άλλη δεν είναι. Αλλά ο μηχανισμός είναι συνήθως ο ίδιος: Περιορίζουν τη συνολική πρόσληψη θερμίδων. Εάν αυτές οι δίαιτες λειτουργούν, τα αποτελέσματα είναι βραχυπρόθεσμα, γι αυτό με το που θα σταματήσετε τη δίαιτα, θα ξαναβάλετε τα κιλά.

Να είστε προσεκτικοί με οποιαδήποτε δίαιτα σας καθοδηγεί να κόψετε μια ολόκληρη κατηγορία τροφίμων. Η καλύτερη στρατηγική θα ήταν να συνεργαστείτε με έναν διαιτολόγο για να αναπτύξετε ένα σχέδιο μείωσης των θερμίδων, καλύπτοντας παράλληλα όλες τις διατροφικές σας ανάγκες.

Jenny.Gr
pexels

Τα σνακ είναι μεταμφιεσμένοι σαμποτέρ

Τρώτε κρακεράκια χαμηλών θερμίδων μεταξύ των γευμάτων για να κόψετε την πείνα σας. Υπέροχο σχέδιο, σωστά; Μάλλον όχι. Τρόφιμα όπως τα κουλούρια και τα κράκερ είναι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες, οι οποίοι θα αυξήσουν γρήγορα το σάκχαρο στο αίμα και στη συνέχεια θα το ρίξουν απότομα, οδηγώντας σε έντονη πείνα. Αντίθετα, επιλέξτε σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, όπως γιαούρτι και τυρί με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, και σνακ με σύνθετους υδατάνθρακες, όπως τα λαχανικά και τα φρούτα.

Δεν έχετε κάνει στον εαυτό σας μια σημαντική ερώτηση

Πεινάτε πραγματικά; Ή απλώς τρώτε επειδή είναι «ώρα να φάτε» ή επειδή υπάρχει φαγητό μπροστά σας; Μας βομβαρδίζουν με φαγητό παντού και γι αυτό υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μπερδέύετε τα σημάδια της πείνας και του κορεσμού.

Έτσι λοιπόν την επόμενη φορά σκεφτείτε αυτό: Αν πεινάτε, φάτε ένα μήλο. Αν δεν θέλετε το μήλο, τότε δεν πεινάτε. Οι πιθανότητες είναι, εάν ένα μήλο δεν σας φαίνεται καλό, τότε η πείνα δεν προέρχεται από την ανάγκη του σώματός σας για περισσότερη τροφή, αλλά μάλλον από μια συνήθεια ή μια συναισθηματική ανάγκη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.