CELEBRITIES

Leonardo DiCaprio: Tα επόμενα 9 χρόνια θα είναι τα σημαντικότερα της ζωής μας


JTeam

26 Ιανουαρίου 2022

Leonardo DiCaprio: Tα επόμενα 9 χρόνια θα είναι τα σημαντικότερα της ζωής  μας
Splash News
Η κατάσταση του πλανήτη είναι πιο κρίσιμη από ποτέ και ο ηθοποιός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

Ο Leonardo DiCaprio λέει ότι τα επόμενα 9 χρόνια είναι τα σημαντικότερα της ζωής μας και ο λόγος είναι σημαντικός.

Ο ηθοποιός και ακτιβιστής, εδώ και καιρό προσπαθεί να μας ευαισθητοποιήσει για την περιβαλλοντική κρίση. Τώρα, εξηγεί πως στο χρονικό περιθώριο αυτό πρέπει «να συνεργαστούμε» ώστε να περιοριστεί η αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας στον ενάμιση βαθμό Κελσίου.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο Deadline, ο Leo ήταν ξεκάθαρος.

«Δύο είναι τα μεγάλα πάθη της ζωής μου. Το ένα είναι η υποκριτική και το άλλο η προστασία του φυσικού κόσμου, και η προώθηση του μηνύματος για την κλιματική αλλαγή. Θεωρώ πως υπάρχει μία παγκόσμια αίσθηση άγχους για το γεγονός ότι οι μεγάλες δυνάμεις, δηλαδή ο ιδιωτικός τομέας και οι κυβερνήσεις, δεν κάνουν τη μετάβαση αρκετά γρήγορα. Κυριολεκτικά, έχουμε περιθώριο 9 ετών».

«Το συμπέρασμα είναι το εξής, αν είσαι άνθρωπος, εσύ, πρέπει να δράσεις. Πρέπει να ψηφίσεις ανθρώπους που νοιάζονται για το ζήτημα και παίρνουν την επιστήμη στα σοβαρά. Και δεν πρέπει να έχουμε εκλεγμένους ηγέτες, σε εθνικό ή αστικό επίπεδο, που δεν ακούν την επιστήμη, ειδικά σ’ αυτήν τη χώρα», πρόσθεσε.

«Βάσει πληθυσμού, είμαστε η μεγαλύτερη εστία μόλυνσης του πλανήτη, ακόμη κι οι επιστήμονες το λένε χρόνια τώρα. Πρέπει να θέσουμε το παράδειγμα και ο υπόλοιπος κόσμος θα ακολουθήσει. Είμαστε ένα απίστευτα πλούσιο κράτος και πρέπει να κάνουμε αυτήν τη μετάβαση», δήλωσε για τις ΗΠΑ.

Σχετικά με τα επόμενα 9 χρόνια, ο Leonardo DiCaprio εξήγησε ότι αν μείνουμε αδρανείς, θα φτάσουμε σε ένα σημείο στο οποίο «ο πάγος και η τούνδρα της Γροιλανδίας και η αρκτική θα εκπέμπουν περισσότερο άνθρακα… ήδη το βλέπουμε να συμβαίνει».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.