CELEBRITIES

Οι Neil Young και Joni Mitchell αποσύρουν τη μουσική τους από το Spotify και ο λόγος είναι ο Covid


JTeam

29 Ιανουαρίου 2022

Οι Neil Young και Joni Mitchell αποσύρουν τη μουσική τους από το Spotify και ο λόγος είναι ο Covid
Getty Images/Lester Cohen
Οι δύο μουσικοί δεν συμφωνούν με τις πολιτικές του Spotify

Η τραγουδίστρια Joni Mitchell συμπαρίσταται στον επίσης μουσικό Neil Young, ο οποίος ξεκίνησε μία διαμαρτυρία κατά του Spotify. Ζήτησε να αφαιρεθεί η μουσική από την πλατφόρμα εξαιτίας ενός podcast που διαδίδει ψευδή πληροφόρηση για τον Covid.

Τώρα, η Mitchell είναι η πρώτη μουσικός που τάσσεται υπέρ του και ζητά την αφαίρεση της δικής της μουσικής. «Ανεύθυνοι άνθρωποι διαδίδουν ψέματα που κοστίζουν ανθρώπινες ζωές. Στέκομαι αλληλέγγυα στη διαμαρτυρία του Neil Young και τις παγκόσμιες ιατρικές και επιστημονικές κοινότητες πάνω σε αυτό το θέμα», ανακοίνωσε λιτά μέσα από την ιστοσελίδα της. Αν και η 78χρονη τραγουδίστρια δεν έχει σημερινές επιτυχίες, η καναδική σελίδα του Spotify φιλοξενεί 3,7 εκατ. μηνιαίους χρήστες που μπαίνουν για τη μουσική της. Τα τραγούδια της "Big Yellow Taxi" και "A Case of You" έχουν περισσότερα από 100 εκατ. streams στην πλατφόρμα.

Η απάντηση του Spotify ήταν ότι έχει ήδη ετοιμάσει πολιτικές που αφαιρούν περιεχόμενο που παραπληροφορεί και το έχει κάνει ήδη με 20.000 επεισόδια από podcasts που μεταδίδουν ψευδείς ειδήσεις, από την αρχή της πανδημίας. Ωστόσο, η πλατφόρμα δεν έχει κάνει τίποτα για την περίπτωση του κωμικού Joe Rogan και το podcast του The Joe Rogan experience. Μόλις τον προηγούμενο μήνυμα, καλεσμένος ήταν ο λοιμωξιολόγος Δρ. Robert Malone, ο οποίος έχει εκδιωχθεί από το Twitter για παραπληροφόρηση που αφορά τον Covid. Το συμβόλαιο του κωμικού με το Spotify του αποφέρει τουλάχιστον 100 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στο πλευρό του Neil Young

Εκτός από την Joni Mitchell, ο Π.Ο.Υ ευχαρίστησε τον μουσικό που αντιτίθεται στις ανακρίβειες που αφορούν στους εμβολιασμούς, με τον γενικό διευθυντή να τουιτάρει ότι όλοι παίζουμε σημαντικό ρόλο για το τέλος της πανδημίας. Και του ιού αλλά και της παραπληροφόρησης στα social media.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.