CELEBRITIES

«Με αηδιάζουν κάποια παλιά αστεία μου»: Η Amy Schumer μιλά για τις γυναίκες στην κωμωδία, τα Όσκαρ και τη νέα σειρά της


Κλέλια Φατούρου

9 Μαρτίου 2022

«Με αηδιάζουν κάποια παλιά αστεία μου»: Η Amy Schumer μιλά για τις γυναίκες στην κωμωδία, τα Όσκαρ και τη νέα σειρά της
Instagram/Hollywood Reporter
Η Amy Schumer μιλά για τους άντρες συναδέλφους της, τον ακτιβισμό, τη νέα της σειρά αλλά και για τα Όσκαρ που πλησιάζουν.

Η Amy Schumer μπήκε στις ζωές μας πριν από περίπου 10 χρόνια, δημιουργώντας τις δικές της σειρές και ταινίες, όπως το "Trainwreck" και το "Inside Amy Schumer". Έγινε γνωστή λόγω των sex jokes που έκανε αλλά και για το πώς εξέθετε την ερωτική ζωή, πολύ προσωπικές στιγμές και σχεσικές αποτυχίες της.

Σήμερα έχει διανύσει μία τεράστια απόσταση, αν και παραμένει μία από τις κορυφαίες κωμικούς της Αμερικής. Ετοιμάζεται να παρουσιάσει τα φετινά Όσκαρ, παρέα με τις Wanda Sykes και Regina Hall και σκέφτεται ήδη ποια αστεία δεν πρέπει να πει. Ετοιμάζει την πιο προσωπική σειρά που έχει κάνει, το "Life & Beth", και εξιστορεί τη σχέση με τη μητέρα αλλά και τον άντρα της, κάνει ακτιβισμό για τις γυναίκες που έχουν παρενοχληθεί σεξουαλικά και τις έχει βοηθήσει, προσλαμβάνοντας δικηγόρους και συμβούλους.

Ταυτόχρονα, έγινε μητέρα, υπεβλήθη σε υστερεκτομή εξαιτίας της ενδομητρίωσης που της προκαλούσε χρόνιο πόνο, έκανε λιποαναρρόφηση για την οποία μιλά με περηφάνια και συνεχίζει να κάνει αυτό που της αρέσει, με τον τρόπο που αρέσει σε εκείνη και μόνο.

Ξεκίνησε την καριέρα της λέγοντας αστεία για σεξ, φορώντας κυρίως στενά ρούχα και ψηλοτάκουνα, και όλο αυτό είχε έναν σκοπό. Να τραβήξει την προσοχή των συναδέλφων της, οι οποίοι αμφισβητούσαν το χιούμορ της. «Είναι τρομερό. Είσαι γυναίκα και φοράς κάτι σέξι και σε σχολιάζουν. Αλλά αν ένας άντρας ανέβει στη σκηνή και πετάξει έξω το πέος του, θα τον πεις σκεπτόμενο».

Έχει μάθει όμως πώς να προστατεύει τον εαυτό της και να βλέπει τα σχόλια μίσους ως ένδειξη θαυμασμού. «Ποιον θα μισήσεις; Αυτόν που είναι ο καλύτερος στο είδος του», λέει ενώ δεν ντρέπεται καθόλου να παραδεχτεί ότι μετανιώνει πικρά για πολλά από τα αστεία του παρελθόντος της. Έμαθε όμως κι εξελίχθηκε μέσα τις σπουδές που έκανε στη σκηνοθεσία, τον ακτιβισμό, αλλά κυρίως την προσωπική της ανάπτυξη που την έφερε στο σήμερα.

Η Barbie που δεν έγινε

Το 2016, συμφώνησε να παίξει την live-action Barbie, αναλαμβάνοντας και το σενάριο. 4 μήνες μετά, αποχώρησε λόγω δημιουργικών διαφορών αλλά η αλήθεια είναι ότι οι παραγωγοί δεν ήθελαν μία τόσο έξυπνη Barbie όσο η Amy ονειρευόταν. Την οραματίστηκα ως φιλόδοξη εφευρέτρια, αλλά η δημιουργία της, σύμφωνα με τους παραγωγούς, ήταν ένα ζευγάρι τακούνια φτιαγμένο από ζελέ. Ήμουν σίγουρα η λάθος επιλογή». Τελικά θα δούμε την Barbie από τη Margot Robbie, σε σκηνοθεσία και σενάριο της Greta Gerwig.

Η νέα σειρά στο Hulu

Αν στο Trainwreck, εξερεύνησε τη σχέση με τον πατέρα της, τώρα θα βουτήξει σε αυτή που έχει με τη μητέρα της. Το Life & Beth είναι πολύ κοντά στη δική της ζωή και δείχνει όλα τα λάθη που έκανε η μητέρα της. «Είδαμε όλα τα στάδια της σειράς παρέα και ήταν αμήχανο. Η ίδια ωστόσο παραδέχτηκε τα λάθη της και ήταν πολύ cool με το αποτέλεσμα. Είναι απίστευτα ατελής και την αγαπώ τόσο πολύ».

Τον προηγούμενο μήνα, μίλησε για τη λιποαναρρόφηση που έκανε, και που κάποτε θα κορόιδευε. Το έκανε όμως γιατί πλέον δεν έχει μήτρα και ήθελε απλώς να νιώσει καλά με το σώμα της. Το περπάτημα και το κοτόπουλο δεν αρκούσαν για να χάσει το λίπος στην κοιλιά και δεν μετανιώνει. Ούτε που το έκανε, ούτε που το ανακοίνωσε δημόσια. Όπως δεν μετανιώνει και για το ξεμπρόστασμα των ανδρών συναδέλφων της, οι οποίοι πλέον δεν της μιλάνε. Εξάλλου, αν δει στο πρόγραμμα ότι πρέπει να μοιραστεί τη σκηνή με έναν άντρα που πλέον δεν εκτιμά, θα γυρίσει την πλάτη της και θα πάει σπίτι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.