CELEBRITIES

Ο Benedict Cumberbatch θα φιλοξενήσει οικογένεια Ουκρανών προσφύγων στο σπίτι του στο Ηνωμένο Βασίλειο


JTeam

29 Απριλίου 2022

Ο Benedict Cumberbatch θα φιλοξενήσει οικογένεια Ουκρανών προσφύγων στο σπίτι του στο Ηνωμένο Βασίλειο
Twitter
Ο ηθοποιός φαίνεται πως έκανε πράξη τα λόγια του αφού την Τρίτη, στα πλαίσια της πρεμιέρας του London Multiverse of Madness, δήλωσε στο Sky News πως πρόκειται να φιλοξενήσει μια οικογένεια Ουκρανών στο σπίτι του όταν φτάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Τον Μάρτιο, μιλώντας στο κόκκινο χαλί πριν την τελετή απονομής των BAFTA, στην οποία υπήρξε υποψήφιος για βραβείο καλύτερου ηθοποιού για την ερμηνεία του στο Power Of The Dog, ο Benedict Cumberbatch ζήτησε από όλους μας να βοηθήσουμε τους Ουκρανούς που έχασαν τα σπίτια τους, εξαιτίας της ρωσικής εισβολής.

Φορώντας κονκάρδα με την ουκρανική σημαία, είχε δηλώσει μεταξύ άλλων: «Όλοι μας πρέπει να κάνουμε περισσότερα, από το να φοράμε απλά μία κονκάρδα. Πρέπει να κάνουμε δωρεές, να πιέσουμε τους πολιτικούς μας να συνεχίσουν να δημιουργούν κάποιου είδους καταφύγια για τους ανθρώπους που υποφέρουν. Όλοι μας πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε. Πρέπει να δωρίσουμε χρήματα… Έχει σημειωθεί αριθμός ρεκόρ εθελοντών που παίρνουν κόσμο στα σπίτια τους, ελπίζω να συμμετάσχω σ’ αυτό κι εγώ».

Ο star του Doctor Strange φαίνεται πως έκανε πράξη τα λόγια του αφού την Τρίτη, στα πλαίσια της πρεμιέρας του London Multiverse of Madness, δήλωσε στο Sky News πως πρόκειται να φιλοξενήσει μια οικογένεια Ουκρανών στο σπίτι του όταν φτάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Παρακολουθώ την πρόοδό τους κάθε μέρα. Δυστυχώς, υποβάλλονται αυτή τη στιγμή σε θεραπευτική αγωγή. Αυτό που ήθελα, ήταν να τους προσφέρω ένα είδος σταθερότητας στο σπίτι μου μετά το χάος που έχουν βιώσει». Ο ίδιος πρόσθεσε: «Προσπαθώ να βοηθήσω κι άλλες οικογένειες από την Ουκρανία και άτομα που είναι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου και θέλουν να φιλοξενήσουν μαζικά οικογένειες στα σπίτια τους αλλά κάτι τέτοιο είναι αρκετά κοστόβορο. Έτσι προσπαθώ όσο μπορώ να συνδράμω κι εγώ σε αυτό».

Ο ηθοποιός συνεισφέρει παράλληλα τη βοήθεια του σε έναν φιλανθρωπικό οργανισμό που ονομάζεται Refugees at Home και προσφέρει μεταξύ άλλων και ψυχολογική στήριξη στα θύματα πολέμου.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, πάνω από 7 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ουκρανία έχουν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους μετά τη ρωσική εισβολή ενώ τα 5 εκατομμύρια από τα 7 έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τη χώρα. Περίπου 3 εκατομμύρια πρόσφυγες έχουν φτάσει στην Πολωνία, προσπαθώντας να διασωθούν και να εξασφαλίσουν ένα μέλλον μακριά από τον πόλεμο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.