CELEBRITIES

Δίκη Depp-Heard: Μάρτυρες της Heard περιγράφουν σοκαριστικές πράξεις σεξουαλικής βίας


JTeam

4 Μαΐου 2022

Δίκη Depp-Heard: Μάρτυρες της Heard περιγράφουν σοκαριστικές πράξεις σεξουαλικής βίας
usmagazine
Οι δικηγόροι της ηθοποιού κάλεσαν ως πρώτο μάρτυρα την ψυχολόγο και γιατρό, Dawn Hughes, η οποία κατέθεσε ότι η Heard έχει διαταραχή μετατραυματικού στρες εξαιτίας της βίαιης συμπεριφοράς του Depp (και όχι μόνο)

Όσο η κοινή γνώμη στρέφεται το τελευταίο διάστημα με το μέρος του Johnny Depp μετά τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισής του, η Amber Heard έρχεται να καταθέσει τώρα τη δική της πλευρά των όσων συνέβησαν, στη δίκη για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον της και όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, είναι τουλάχιστον σοκαριστικά.

Οι δικηγόροι της ηθοποιού κάλεσαν ως πρώτο μάρτυρα την ψυχολόγο και γιατρό, Dawn Hughes, η οποία κατέθεσε ότι η Heard έχει διαταραχή μετατραυματικού στρες εξαιτίας της βίαιης συμπεριφοράς του Depp. Ωστόσο, περίπου πριν από μία εβδομάδα, γιατρός που προσέλαβε η ομάδα του Depp ισχυρίστηκε ότι η ηθοποιός δεν δείχνει κανένα σημάδι διαταραχής άγχους.

Τα πορίσματα της Hughes προέκυψαν έπειτα από 4 συναντήσεις με την ηθοποιό από κοντά αλλά και μέσω Zoom που κράτησαν συνολικά 29 ώρες, ενώ παράλληλα μίλησε και με τους προσωπικούς γιατρούς της Heard και τη μητέρα της, Paige. Η ψυχολογική κατάσταση της Heard, σύμφωνα με την ειδικό, απορρέει από τη βία του Depp που «έκανε πιο έντονα τα συμπτώματα».

Η συγκεκριμένη διάγνωση επιβεβαιώθηκε από τέσσερα τεστ ενώ η γιατρός της ομάδας του Depp απάντησε στη διάγνωση, λέγοντας: «Επειδή κάποιος δεν έχει PTSD, δεν σημαίνει ότι δεν έχουν ψυχολογικά τραύματα από οτιδήποτε. Η κυρία Heard ισχυρίζεται ότι κακοποιήθηκε ψυχολογικά και ότι έχει PSTD εξαιτίας της υποτιθέμενης κακοποίησης από τον Depp».

Να θυμίσουμε ότι η Shannon Curry μετά από μια 12ωρη συνάντηση με την Heard, δεν διέγνωσε καμία διαταραχή μετατραυματικού στρες, παρά μόνο οριακή διαταραχή όπως και ιστριονική διαταραχή προσωπικότητας.

Τα ξεσπάσματα σεξουαλικής βίας

H πρώτη μάρτυρας από την πλευρά της Heard, Dr Hughes περιέγραψε επίσης σκηνές άγριας σεξουαλικής βίας με χτυπήματα. Ειδικότερα, η ίδια εξήγησε ότι οι γυναίκες σε κακοποιητικές σχέσεις αρχικά εμπλέκονται σε αυτές για τους σωστούς λόγους, όμως σταδιακά ο σύντροφός τους αλλάζει και αποκαλύπτει ένα άλλο πρόσωπο.

«Η πιο επικίνδυνη στιγμή για μια γυναίκα είναι όταν φεύγει, τότε η πιθανότητα να σκοτωθεί αυξάνεται σημαντικά. Το να μένει στη σχέση, την κρατά ασφαλή», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώπιον του δικαστηρίου και κατέθεσε μερικά σοκαριστικά περιστατικά σεξουαλικής βίας, που η Heard φαίνεται να έχει υποστεί από τον ηθοποιό.

Ανάμεσα στα στοιχεία που σοκάρουν από την κατάθεση της γιατρού, είναι ότι ο Depp «ήταν μεθυσμένος ή φτιαγμένος από τα ναρκωτικά, πετούσε την Heard στο κρεβάτι, της έσκιζε το νυχτικό και προσπαθούσε να κάνει σεξ μαζί της» ενώ όπως πρόσθεσε: «Την ανάγκαζε να του κάνει στοματικό σεξ όταν ήταν θυμωμένος. Αυτές δεν ήταν στιγμές αγάπης, αυτές ήταν στιγμές επιβολής». Μάλιστα, «αν ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να αποδώσει στο σεξ, θα θύμωνε περισσότερο μαζί της και θα την κατηγορούσε».

Σε άλλο σημείο, η γιατρός λέει ότι ο Johnny Depp κατηγόρησε μια γυναίκα ότι την «έπεσε» στη Heard και στη συνέχεια υπέβαλε σε «σωματική έρευνα» την τότε σύζυγό του, ψάχνοντας για ναρκωτικά.

Ο Depp θεώρησε ότι «ήταν αποδεκτό να της σκίσει το νυχτικό και να βάλει τα δάχτυλά του στον κόλπο της, ψάχνοντας κοκαΐνη», σημείωσε η μάρτυρας ενώ κάποια άλλη στιγμή ο Depp έβαλε τα δάχτυλά του στον κόλπο της Heard και «την άρπαξε βίαια», ενώ βρίσκονταν στην ντουλάπα.

Ένα από τα πιο ακραία περιστατικά σύμφωνα με την ίδια, έγινε στην Αυστραλία, κατά τη διάρκεια του καβγά στον οποίο ο Depp έχασε το δάχτυλό του. Η Heard ισχυρίζεται ότι ο ηθοποιός έβαλε ένα μπουκάλι μέσα στο σώμα της. Η μάρτυρας είπε σχετικά: «Όταν την έδερνε και την έπνιγε, λέγοντας ότι την μισεί και θα την σκοτώσει, η δεσποινίς Heard αποσυντονιζόταν κι έβγαινε έξω από το σώμα της. Το μόνο πράγμα που σκεφτόταν ήταν "Θεέ μου, ελπίζω να μην είναι το σπασμένο μπουκάλι"».

Η γιατρός μάλιστα έκανε λόγο για περιστατικά βίας από την πλευρά του ηθοποιού, τα οποία περιελάμβαναν «σπρωξίματα, πνιγμό και κλωτσιές στην πλάτη», ενώ δήλωσε πως η ηθοποιός μετά τις επιθέσεις είχε «μώλωπες, κοψίματα και κολπικό πόνο». Επίσης, ανέφερε πως ο Depp ήταν «εμμονικά ζηλιάρης" με την τότε σύζυγό του, δεν την άφηνε να φορά αποκαλυπτικά ρούχα και θεωρούσε την επαγγελματική φιλοδοξία της κάτι κακό, ενώ της έλεγε πως δεν χρειάζεται να δείχνει τα β*ζιά της και τον κ*λο της».

Όσο η δίκη συνεχίζεται, τόσο περισσότερα αποκαλυπτικά στοιχεία έρχονται στο φως για το πρώην ζευγάρι που αναζητά χωριστά τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.