CELEBRITIES

Η Cara Delevingne για τον εθισμό, την απεξάρτηση και όσα τη βοήθησαν να επανέλθει: «Μακάρι να έφτιαχναν όλα σε μια στιγμή»


Κλέλια Φατούρου

9 Μαρτίου 2023

Η Cara Delevingne για τον εθισμό, την απεξάρτηση και όσα τη βοήθησαν να επανέλθει: «Μακάρι να έφτιαχναν όλα σε μια στιγμή»
Μιλά για τους εθισμούς, τη νηφαλιότητα και όλα όσα τη βοήθησαν να επανέλθει

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τις φωτογραφίες της Cara Delevingne από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ξυπόλητη στο αεροδρόμιο του Los Angeles, με βρώμικα ρούχα, σε απόλυτη σύγχυση, πανικόβλητη, και ο σκύλος της δίπλα να την κοιτάζει. Οι παπαρατσικές εικόνες έκαναν τον γύρο του κόσμου και όλοι νιώσαμε μία απέραντη θλίψη, γιατί μάς φάνηκε μόνη και αβοήθητη.

Ήταν λίγες μέρες μετά τα 30α της γενέθλια. Αν και είχε μιλήσει για τα θέματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζει από μικρή, η εικόνα της, 6 μήνες πριν, προκάλεσε πραγματική ανησυχία. Μερικές εβδομάδες αργότερα, περπάτησε στην πασαρέλα του Paris Fashion Week, αποτίοντας φόρο τιμής στον εκλιπόντα φίλο της, Karl Lagerfeld. Τελικά τι συνέβαινε; Ήταν καλά; Δεν ήταν; Απαντά σε όλα αυτά τα ερωτήματα στη Vogue, για το τεύχος Απριλίου, παραδεχόμενη ότι ο δρόμος προς τη νηφαλιότητα θα είναι μεγάλος και δεν θα τελειώσει.

«Εκείνη τη μέρα δεν ήμουν καλά, δεν είχα κοιμηθεί. Είναι τρομερό, γιατί νομίζεις ότι περνάς καλά ή ότι είσαι αόρατος αλλά μάλλον χρειάζεσαι ένα reality check. Εκείνες οι φωτογραφίες ήταν η αφορμή για να ξεκινήσω την απεξάρτηση. Και νιώθω ευγνώμων για αυτό». Η ζωή της φαινομενικά ήταν ιδανική. Μεγαλωμένη σε πλούσια οικογένεια, την κατηγόρησαν για νεποτισμό και μία απόλυτα προνομιούχα ζωή. Εκείνη όμως μίλησε για τον αλκοολισμό και τη διπολική διαταραχή της μητέρας της, που την κρατούσε μακριά. «Τότε την κατηγορούσα για όλα όσα μου συνέβαιναν. Τώρα την καταλαβαίνω».

Αν και ήταν ένα χαρούμενο και υπερ-ταλαντούχο παιδί, ο εθισμός μπήκε πολύ νωρίς στη ζωή της. Υπερβολικά νωρίς. Δοκίμασε αμέτρητα ποτήρια σαμπάνιας όταν ήταν 7 χρονών, σε έναν οικογενειακό γάμο. Ξύπνησε με χανγκόβερ. Στα 10, έπρεπε να παίρνει υπνωτικά γιατί υπέφερε από αϋπνίες. Τότε διαγνώστηκε και με δυσπραξία, μία διαταραχή που επηρεάζει την κίνηση και τον συντονισμό. Στα 15 έπαθε το πρώτο breakdown, έπαιρνε αντικαταθλιπτικά, ενώ είχε δοκιμάσει όλες τις σχολές ψυχοθεραπείας. «Τα χάπια βοηθούσαν αλλά εγώ δεν είχα ανακαλύψει ακόμα το βαθύ μου τραύμα».

Η πανδημία δεν βοήθησε καθόλου την κατάσταση. «Στην αρχή περνούσα τέλεια με τους φίλους μου γιατί νομίζαμε ότι θα είναι καραντίνα μίας εβδομάδας». Λίγο μετά χώρισε από την τότε κοπέλα της και ένιωσε πραγματικά μόνη. «Όλη μου η ύπαρξη συνδεόταν με τη δουλειά μου και δεν είχα πια ούτε αυτό. Το μόνο που έκανα ήταν να παρτάρω και να νιώθω απόλυτη δυστυχία. Είμαι πάρα πολύ καλή στο να αποφεύγω καταστάσεις και συναισθήματα».

Αυτό που τη βοήθησε να έρθει σε επαφή με το συναίσθημα και τη σεξουαλικότητά της, ήταν το ντοκιμαντέρ Planet Sex που γύρισε το 2021.«Δεν είχα καταλάβει πόσο προσωπικό θα γινόταν. Αλλά ήταν η ώρα να μιλήσω για την αγάπη μου για τις γυναίκες, όσο και αν έτρεμα την κάμερα». Δυστυχώς ακολούθησε ο θάνατος της γιαγιάς της, το πρόσωπο που λάτρευε γιατί της επέτρεπε να είναι πάντα ο εαυτός της και ήταν εκεί, όταν θα έπρεπε να είναι οι γονείς της. Εφόσον δεν εκδήλωσε το συναίσθημά της, εκείνο σωματοποιήθηκε και έγινε ψωρίαση. Συνέχισε να κάνει αυτό που ήξερε καλά, πάρταρε μέχρι εξάντλησης και πήγε στην κηδεία.

Όταν όλα άλλαξαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, όλοι οι φίλοι της ήταν στο πλευρό της. «Παρόλα αυτά, οι σχέσεις μου ήταν επιφανειακές, γιατί εγώ δεν έδειχνα τον πραγματικό μου εαυτό. Δεν είχα κλάψει ποτέ μπροστά στους φίλους μου». Μέχρι που το έκανε. Μετρά 4 μήνες νηφαλιότητας, ενώ τα περασμένα Χριστούγεννα ήταν τα πρώτα χωρίς αλκοόλ. Η τωρινή σχέση της τη βοήθησε πολύ να φτάσει σε αυτό το σημείο. «Με ταρακούνησε γιατί ήξερα ότι δεν θα το ανεχτεί για πολύ ακόμα. Ήταν η πρώτη φορά που δεν ήμουν η νοσοκόμα κάποιου». Την Πρωτοχρονιά ήμασταν οι δυο μας και κοιμηθήκαμε μετά την αλλαγή. Ήταν πολύ όμορφα».

Αυτό που τη βοηθά στην καθημερινότητα είναι το πρόγραμμα των 12 βημάτων με τους Α.Α. «Είναι πολύ σημαντική η αίσθηση της κοινότητας τελικά». Κάνει γιόγκα, τρώει 3 γεύματα τη μέρα και δεν δουλεύει όσο πριν. «Θα ήθελα να βελτιωθούν όλα μαγικά, σε μία στιγμή, αλλά ξέρω ότι δεν γίνεται. Οι άνθρωποι περιμένουν να τους πω ότι ξεπέρασα τους εθισμούς, αλλά αυτό είναι ένα ταξίδι χωρίς τέλος». Ζει απλώς κάθε μέρα, χωρίς να σκέφτεται την επόμενη, και ονειρεύεται να γίνει μητέρα. «Τώρα νιώθω πιο έτοιμη. Είμαι ήρεμη. Ακίνητη».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στη Vogue

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.