CELEBRITIES

Η Τζέιμι Λι Κέρτις για την κλιματική αλλαγή και τα περιθώρια που δεν έχουμε: «Γαμ@@ε τον πλανήτη μας!»


Κλέλια Φατούρου

24 Ιουλίου 2023

Η Τζέιμι Λι Κέρτις για την κλιματική αλλαγή και τα περιθώρια που δεν έχουμε: «Γαμ@@ε τον πλανήτη μας!»
Η 65χρονη ηθοποιός έγραψε βιβλίο και μάς καλεί να κάνουμε τώρα αλλαγές

Όταν μιλά η Τζέιμι Λι Κέρτις, λέει σημαντικά πράγματα που πρέπει να ακούσουμε όλοι. Είτε υπερασπίζεται τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, είτε μιλά για τους εθισμούς και την ψυχική υγεία, είτε για την κλιματική αλλαγή, η ηθοποιός τα λέει σωστά. Όπως έκανε και στο Comic-Con, παρουσιάζοντας το νέο της κόμικ-μυθιστόρημα, "Mother Nature", που θα κυκλοφορήσει στις 8 Αυγούστου.

«Έχουμε γαμ@@ει τον κόσμο (αναφερόμενη στην αύξηση της θερμοκρασίας). Υπάρχει πιθανότητα για αλλαγή, αλλά πρέπει να την κάνουμε εμείς. Στόχος μου δεν είναι να σας προσηλυτίσω. Δεν με νοιάζει σε ποια πλευρά είστε. Συμβαίνει, υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε την κατάσταση και να σταματήσουμε αυτή την παλίρροια».

Η Κέρτις έβαλε το δικό της λιθαράκι, γράφοντας ένα βιβλίο μαζί με τον Ράσελ Γκόλντμαν, σε σκίτσα του Καρλ Στίβενς. Στο επίκεντρο της ιστορίας είναι μία νεαρή ακτιβίστρια που θέλει απεγνωσμένα να εκδικηθεί μία εταιρία πετρελαίου για τον θάνατο του πατέρα της. Στην προσπάθειά της, πέφτει πάνω σε ένα νέο πείραμα που απελευθερώνει νέες μορφές τρόμου.

«Συμβαίνουν τόσα σκα@α αυτή τη στιγμή, που το βιβλίο είναι απόλυτα επίκαιρο». Οι ιστορικές πλημμύρες στο Βερμόντ, τα ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών και οι θάνατοι στην Καλιφόρνια είναι μόνο λίγα από τα γεγονότα που μαστίζουν τον πλανήτη, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

Η αρχική ιδέα της Κέρτις ήταν να κάνει μία ταινία με αυτό το θέμα, προτείνοντάς το στον σκηνοθέτη σύζυγό της, Κρίστοφερ Γκεστ. Εκείνος όμως επέμεινε σε μία πιο λογοτεχνική προσέγγιση. «Μπορεί να γίνει και ταινία κάποια στιγμή. Ίσως το σκηνοθετήσω εγώ, ίσως βοηθήσω, ίσως πρωταγωνιστήσω. Θα γίνω 65 χρονών σύντομα, ξέρετε, και δεν έχω καιρό για χάσιμο», δήλωσε η ηθοποιός.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.