CELEBRITIES

Η Τζίτζι Χαντίντ για τις επιθέσεις της Χαμάς: «Προσεύχομαι πάντα για την ασφάλεια των αθώων ζωών»


JTeam

11 Οκτωβρίου 2023

Η Τζίτζι Χαντίντ για τις επιθέσεις της Χαμάς: «Προσεύχομαι πάντα για την ασφάλεια των αθώων ζωών»
Instagram/ gigihadid
Το 28χρονο μοντέλο καταδικάζει «την τρομοκρατία αθώων», τονίζοντας πως κάθε άνθρωπος «αξίζει βασικά δικαιώματα»

Η Τζίτζι Χαντίντ, με μισή καταγωγή από την Παλαιστίνη, καταδίκασε πριν λίγες ώρες μέσω Instagram, τις επιθέσεις της Χαμάς, καταδικάζοντας την τρομοκράτηση αθώων ανθρώπων. Όπως τονίζει, έχει «βαθιά συμπάθεια και σπαραγμό για τον αγώνα των Παλαιστινίων» ενώ στέλνει τη συμπαράστασή της τόσο σε εκείνους όσο και στους Εβραίους φίλους της.

Όπως λέει, οι σκέψεις της, η αγάπη της, η συμπαράσταση της είναι με «όλους» όσοι επηρεάζονται από τον πόλεμο στο Ισραήλ, ειδικά τους «αθώους, πολλοί από τους οποίους είναι παιδιά».

«Οι σκέψεις μου είναι με όλους όσοι πλήττονται από αυτή την αδικαιολόγητη τραγωδία», λέει στην αρχή του συγκινητικού κειμένου της. «Έχω βαθιά ενσυναίσθηση και πονάει η καρδιά μου για τον αγώνα των Παλαιστινίων και τη ζωή υπό κατοχή, είναι μια ευθύνη που κρατώ καθημερινά. Όπως υπογραμμίζει παράλληλα, «οι ελπίδες και τα όνειρά της για τους Παλαιστίνιους» δεν έχουν να κάνουν με «το κακό σε βάρος Εβραίων».

«Η τρομοκρατία αθώων ανθρώπων δεν ευθυγραμμίζεται και δεν ωφελεί το κίνημα "Ελευθερώστε την Παλαιστίνη"», προσθέτει η Τζίτζι. «Η ιδέα ότι αυτό συμβαίνει έχει τροφοδοτήσει έναν επώδυνο κύκλο αντιποίνων εδώ και δεκαετίες (που κανένας αθώος πολίτης, Παλαιστίνιος ή Ισραηλινός, δεν αξίζει να είναι θύμα) και συμβάλλει στη διαιώνιση της λανθασμένης ιδέας ότι το να είσαι υπέρ της Παλαιστίνης ισούται με τον αντισημιτισμό).

«Κάθε άνθρωπος αξίζει βασικά δικαιώματα, περίθαλψη και ασφάλεια ανεξαρτήτως της εθνικότητάς του, του θρησκεύματός του ή του πού γεννήθηκε. Γνωρίζω ότι τα λόγια μου δεν θα είναι ποτέ αρκετά για να γιατρέψουν τις πληγές σε τόσους πολλούς, αλλά προσεύχομαι πάντα για την ασφάλεια των αθώων ζωών», είναι τα λόγια με τα οποία κλείνει το post της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο η Τζίτζι Χαντίντ όσο και η 27χρονη αδελφή της Μπέλα, υποστηρίζουν τον παλαιστινιακό αγώνα με την έμπρακτη συμμετοχή τους σε πορείες για διαδηλώσεις. Το νεαρό μοντέλο μάλιστα, κάτω από τη συγκεκριμένη ανάρτηση, έχει απενεργοποιήσει τα σχόλια.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.