CELEBRITIES

Η Σίνθια Νίξον μιλά συγκινημένη για τον πόλεμο στη Γάζα και καλεί για άμεση εκεχειρία


JTeam

11 Δεκεμβρίου 2023

Η Σίνθια Νίξον μιλά συγκινημένη για τον πόλεμο στη Γάζα και καλεί για άμεση εκεχειρία
«Χρησιμοποιήστε τη φωνή σας για να υποστηρίξετε όσο πιο έντονα μπορείτε ότι το "ποτέ ξανά" ισχύει για όλους»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «The View» εμφανίστηκε η ηθοποιός και ακτιβίστρια, Σίνθια Νίξον, όπου εμφανώς συγκινημένη μίλησε για τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Η ίδια, η οποία πραγματοποίησε πριν λίγες ημέρες πενθήμερη απεργία πείνας, εξήγησε και τους λόγους αυτής της απόφασής της.

«Είμαι μητέρα δύο παιδιών, των οποίων οι παππούδες και οι γιαγιάδες είναι Εβραίοι επιζώντες του Ολοκαυτώματος» είπε η Νίξον στην εκπομπή. «Και ο μεγαλύτερος γιος μου, ζητάει από την γυναίκα μου και από εμένα να πούμε: «Χρησιμοποιήστε τη φωνή σας για να υποστηρίξετε όσο πιο δυνατά μπορείτε ότι το "Ποτέ Ξανά" ισχύει για όλους».

«Χρειαζόμαστε εκεχειρία»

Η Νίξον που ήταν υποψήφια το 2018 για κυβερνήτρια της Νέας Υόρκης, έδωσε έμφαση στις αγριότητες που έχουν πραγματοποιηθεί «μόλις μέσα σε 8 εβδομάδες». «Είδαμε θανάτους 16 χιλιάδων πολιτών, Παλαιστινίων στη Γάζα, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται 7 χιλιάδες παιδιά. Για να καταλάβουμε τι σημαίνει αυτό, ο αριθμός είναι μεγαλύτερος από αυτόν των πολιτών που σκοτώθηκαν από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους σε σχεδόν 20 χρόνια πολέμου στο Αφγανιστάν».

Συνεχίζοντας, η ηθοποιός πρόσθεσε: «Οι εικόνες που έρχονται από τη Γάζα, τα παιδιά που δεν έχουν νερό, φαγητό, σπίτια, κανενός είδους καταφύγιο, να κλαίνε πάνω από τα σώματα των δολοφονημένων γονιών τους. Αυτό που έκανε η Χαμάς ήταν κτηνώδες και ασυγχώρητο. Αλλά δεν νομίζω ότι θα μας βγάλει κάπου το να πεθάνουν περισσότεροι πολίτες και αυτός είναι ο λόγος, κατά την άποψή μου, που χρειαζόμαστε εκεχειρία αυτή τη στιγμή».

«Ο αριθμός των παιδιών που έχουν σκοτωθεί στην Παλαιστίνη είναι διπλάσιος από όσα παιδιά σκοτώθηκαν σε εμπόλεμες ζώνες σε όλη την περασμένη χρονιά, μέσα σε μόλις οκτώ εβδομάδες», πρόσθεσε. Καταλήγοντας, η Σίνθια Νίξον εξέφρασε την ελπίδα της ότι σύντομα θα βρεθεί μια λύση για να τερματιστεί ο πόλεμος.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.