CELEBRITIES

Η Ντούα Λίπα καταδικάζει το Ισραήλ: «Το να καίμε παιδιά ζωντανά, δεν μπορεί ποτέ να δικαιολογηθεί»


JTeam

30 Μαΐου 2024

Η Ντούα Λίπα καταδικάζει το Ισραήλ: «Το να καίμε παιδιά ζωντανά, δεν μπορεί ποτέ να δικαιολογηθεί»
instagram
«Όλος ο κόσμος κινητοποιείται για να σταματήσει την ισραηλινή γενοκτονία»

Τη στήριξή της στην Παλαιστίνη εξέφρασε δημόσια η Ντούα Λίπα, κάνοντας έκκληση στους εκατομμύρια followers της να «δείξουν την αλληλεγγύη τους στη Γάζα», μετά την ισραηλινή επίθεση στη Ράφα.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα από ένα IG story, η ποπ τραγουδίστρια καταδίκασε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα, μιλώντας για «γενοκτονία». Η ίδια, δημοσίευσε ένα εικαστικό από την ομάδα Artists4Ceasefire, μαζί με το hashtag #AllEyesOnRafah και έγραψε: «Το να καίμε παιδιά ζωντανά δεν μπορεί ποτέ να δικαιολογηθεί. Όλος ο κόσμος κινητοποιείται για να σταματήσει την ισραηλινή γενοκτονία. Παρακαλώ δείξτε την αλληλεγγύη σας στη Γάζα».

Jenny.Gr

Η Ντούα Λίπα, έχει υποστηρίξει εδώ και καιρό πως είναι υπέρ της κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, αλλά αυτό το σχόλιο είναι το πιο «δυνατό» που κάνει μέχρι στιγμής, για να εναντιωθεί στο Ισραήλ. Πριν μερικούς μήνες, μιλώντας στο περιοδικό Rolling Stone, άγγιξε και το θέμα σχετικά με τον πολέμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. «Τα συναισθήματά μου για τους εκτοπισμένους είναι πολύ αληθινά και ωμά και είναι δύσκολο να μιλήσω γι' αυτό το θέμα, επειδή μας διχάζει τόσο πολύ», τόνισε. «Αλλά υπάρχει ένας κόσμος όπου μπορείς να αισθανθείς για όλες τις ζωές που χάνονται. Και πρέπει να πω αυτό: Δεν συγχωρώ αυτό που κάνει η Χαμάς, ανεξάρτητα από το τι έλεγε. Κάθε ζωή είναι πολύτιμη».

«Αισθάνομαι τόσο άσχημα για κάθε ισραηλινή ζωή που χάθηκε και για ό,τι συνέβη στις 7 Οκτωβρίου. Αυτήν τη στιγμή, αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε είναι πόσες ζωές έχουν χαθεί στη Γάζα, οι αθώοι πολίτες. Απλώς δεν υπάρχουν αρκετοί παγκόσμιοι ηγέτες που παίρνουν θέση και μιλούν για την ανθρωπιστική κρίση που συμβαίνει, για την ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός που πρέπει να γίνει», τόνισε τότε η Ντούα Λίπα.

Υπενθυμίζουμε πως πριν τρία χρόνια, το 2021, η Ντούα Λίπα, καθώς και η Τζίτζι και Μπέλα Χαντίντ, είχαν χαρακτηριστεί ως αντισημίτριες σε μια διαφήμιση που δημοσιεύτηκε στους New York Times από μια εβραϊκή ομάδα που ονομάζεται «World Values Network». Τότε, η τραγουδίστρια είχε απαντήσει ότι πρόκειται για «ψευδείς και σοκαριστικούς ισχυρισμούς».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.