CELEBRITIES MEN’S POINT

Exercise snacking: Τα ολιγόλεπτα workout που θα σε κρατήσουν fit όταν δεν έχεις καθόλου χρόνο για άσκηση


JTeam

9 Απριλίου 2022

Exercise snacking: Τα ολιγόλεπτα workout που θα σε κρατήσουν fit όταν δεν έχεις καθόλου χρόνο για άσκηση
Αν δεν έχεις ξαναακούσει τον όρο, ώρα να μάθεις τα πάντα γι' αυτόν

Έντονοι ρυθμοί στη δουλειά, υποχρεώσεις, πολλές προθεσμίες. Όσο πιεστική κι αν είναι η καθημερινότητά σου, πάντα χωράει λίγη άσκηση και γυμναστική ακόμη κι αν είσαι σίγουρος πως δεν υπάρχει καθόλου ελεύθερος χρόνος.

Το μυστικό κρύβεται πίσω από τον όρο Exercise snacking. Αν αναρωτιέσαι τι ακριβώς σημαίνει αυτό κι αν σχετίζεται με τίποτα snacks, θα σε απογοητεύσουμε καθώς πρόκειται για μικρά, ολιγόλεπτα workout που σε κρατούν fit όταν δεν έχεις τον παραμικρό χρόνο για να γυμναστείς.

Αυτές οι express προπονήσεις το μόνο που απαιτούν από σένα είναι να αφιερώσεις έστω και 5 λεπτά διαθέσιμου χρόνου (και προφανώς δεν αφορά το σνακ που θα καταναλώσεις πριν/μετά/κατά τη διάρκεια της προπόνησής σου). Αν λοιπόν δεν μπορείς να βρεις μία με δύο ώρες για να γυμναστείς συνεχόμενα μέσα στη μέρα, μπορείς πάντα να κάνεις μικρά workouts.

Πέρα από το ότι θα έχεις καταφέρει να γυμναστείς, θα μπορέσεις παράλληλα να αποφορτιστείς, να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου στη δουλειά και να τονώσεις τον οργανισμό σου.

Μπορείς λοιπόν οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας να δοκιμάσεις κάποιες από τις παρακάτω ασκήσεις:

- Γρήγορο περπάτημα 10 έως 20 λεπτών
- Ανέβα από τις σκάλες αντί να πάρεις το ασανσέρ
- Πάρκαρε μακριά ώστε να περπατήσεις

Βέβαια μπορείς να οργανωθείς και περισσότερο με τα παρακάτω:

- 5 λεπτά ασκήσεις για να ξεμπλοκάρουν οι αρθρώσεις (ώμοι, ισχύα, καρποί, αυχένας)
- 5 σετ από όσες επαναλήψεις push-ups με διάλειμμα
- 10 λεπτά cardio όπου θα χωρέσεις όσο το δυνατόν περισσότερα σετ από 10 επαναλήψεις push-ups που θα ακολουθούνται από 10 καθίσματα και 10 αναπηδήσεις επί τόπου

Μπορείς να δοκιμάσεις ακόμη πολλές ασκήσεις που θα σε κρατήσουν γυμνασμένο χωρίς πολύ κόπο και χωρίς σχεδόν καθόλου χρόνο!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.