CELEBRITIES MEN’S POINT

Αυτά είναι τα μυστικά για τους πιο γυμνασμένους ώμους


JTeam

16 Ιουνίου 2022

Αυτά είναι τα μυστικά για τους πιο γυμνασμένους ώμους
Unsplash/Damir Spanic
Αν θες δυνατούς ώμους, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τα tips των ειδικών

Αν πιστεύεις ότι έχεις δοκιμάσει όλες τις τεχνικές αλλά δεν σου προσφέρουν το πολυπόθητο αποτέλεσμα, τότε μάλλον ή δεν κάνεις κάτι σωστά ή δεν τα έχεις δοκιμάσει όλα. Σύμφωνα με τον προπονητή Jeremy Ethier, ένα κλασικό λάθος που κάνεις είναι ότι επικεντρώνεσαι μόνο στο μπροστινό μέρος των ώμων και δεν γυμνάζεις το πίσω.

Για να τους δυναμώσεις, αρκεί να εστιάσεις στα παρακάτω ασκήσεις αλλά και σε μερικά απλά αλλά θαυματουργά tips.

Στρατιωτικές πιέσεις

Αν θες να γυμνάσεις τους ώμους σου, δοκίμασε μία από τις καλύτερες ασκήσεις. Πρόκειται για μία απλή άσκηση που θα αυξήσει σίγουρα τους καρδιακούς σου παλμούς αλλά σίγουρα αξίζει. Θα το διαπιστώσεις από τις πρώτες κιόλας επαναλήψεις. Χρηιμοποίησε μια μπάρα γυμναστικής, ακόμη και μπουκάλια νερό ή βαράκια.

Αυτό που χρειάζεται να κάνεις τώρα είναι να σταθείς όρθιος, κρατώντας σφιχτό τον κορμό και ίσια την πλάτη, ανεβάζοντας το βάρος από το ύψος των ώμων μέχρι την πλήση έκτασή τους. Κάνε 8-10 επαναλήψεις και στο σύνολο 3 σετ και το αποτέλεσμα σίγουρα θα σε ανταμείψει.

Η θέση του χεριού

Η θέση του χεριού πρέπει να είναι οριζόντια για να ευθυγραμμίζεται με το πίσω μέρος του ώμου. Επίσης, όσο πιο πίσω μπορεί να πάει ο αγκώνας, τόσο καλύτερα ενεργοποιείται ο δελτοειδής μυς. Για να βρεις τη σωστή θέση για εσένα, τράβηξε τους αγκώνες όσο πιο πίσω μπορείς. Ιδανικά, πρέπει να είναι 45 μοίρες κλίση από το υπόλοιπο σώμα.

Κάμψεις

Οι κάμψεις θα γυμνάσουν σίγουρα τους ώμους σου. Η παραλλαγή της μάλιστα, γνωστή ως pike push-ups, εστιάζει στους ώμους και στους τρικέφαλους ενώ φημίζεται για την εύκολη εφαρμογή της.

Αφού είμαστε σε θέση κάμψεων, σηκώνουμε την λεκάνη μας ρίχνοντας το βάρος στους ώμους και στα χέρια μας. Στην σχεδόν κατακόρυφη αυτή θέση, εκτελούμε 8-10 επαναλήψεις για 3 σετ.

Συχνές και ποιοτικές επαναλήψεις

Αντί να φορτώνεις το πρόγραμμά σου με βάρη, ο προπονητής σου λέει ότι είναι πιο σημαντικό να κάνεις ποιοτικές επαναλήψεις. Αν βάζεις πολλά βάρη, επιβαρύνονται οι υπόλοιποι μύες. Για να το αποφύγεις, κάνε την εξής άσκηση. Κάθισε σε έναν πάγκο με 30 μοίρες κλίση, πάρε ένα ζευγάρι βαράκια και ξάπλωσε μπρούμυτα.

Τέντωσε τους αγκώνες όσο πιο πίσω μπορείς. Αν δεν φτάσεις σε κλίση 45 μοιρών, ίσως πρέπει να μειώσεις το βάρος. Κάνε 15 επαναλήψεις σε κάθε σετ και σταδιακά, αύξησέ το μέχρι 25 τη φορά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.

TAGS