CELEBRITIES MEN’S POINT

Πρωτεΐνη: 3 «χρυσοί» κανόνες αν θες μεγαλύτερους μύες χωρίς ρίσκο


JTeam

21 Ιουλίου 2022

Πρωτεΐνη: 3 «χρυσοί» κανόνες αν θες μεγαλύτερους μύες χωρίς ρίσκο
Θωρακίζουν το ανοσοποιητικό σου και δυναμώνουν σημαντικά τους μυες σου αλλά σε προστατεύουν και από σοβαρούς κινδύνους

Σε περίπτωση που το αγνοούσες, η πολλή πρωτεΐνη είναι το ίδιο απειλητική με την λίγη πρωτεΐνη, σύμφωνα με άρθρο του εβδομαδιαίου επιστημονικού newsletter «Harvard Men's Health Watch», όπου σύμφωνα με τους ειδικούς, ίσως πρέπει να ξανασκεφτείς τη σχέση σου με την υπερκατανάλωση κρέατος ή συμπληρωμάτων πρωτεΐνης.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, υπάρχει η «χρυσή τομή» που ορίζεται από 3 ασφαλείς κανόνες. Για αρχή, βάλε στο εβδομαδιαίο μενού σου πηγές ζωικής πρωτεΐνης αλλά και φυτικής πρωτεΐνης. Ως απαραίτητο συστατικό υψηλής ενέργειας, η πρωτεΐνη θα πρέπει να καταναλώνεται καθημερινά σε συγκεκριμένες ποσότητες.

Οι διατροφικές συστάσεις από τους ειδικούς του Harvard Men's Health Watch αναφορικά με τους ενήλικες, μιλούν για 0,8 γραμμάρια ανά κιλό σωματικού βάρους την ημέρα, ειδικότερα, 56 γραμμάρια πρωτεΐνης για έναν μέσο άντρα 70 κιλών, με τις συστάσεις αυτές να μην διαφοροποιούνται για τους άνδρες ακόμη και πάνω από τα 60.

Με βάση τις μελέτες, το ιδανικό μοίρασμα αφορά σε 35 γραμμάρια πρωτεϊνούχων τροφών ανά γεύμα (πρωινό, μεσημεριανό γεύμα, δείπνο) και ένα σνακ πρωτεΐνης ακριβώς πριν από τον βραδινό ύπνο.

Η πρωτεΐνη μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε μυϊκή δύναμη

Οι μύες αποτελούνται σε μεγάλο βαθμό από πρωτεΐνες. Όπως με τους περισσότερους ιστούς του σώματος, οι μύες είναι διασπώνται συνεχώς και ξαναχτίζονται. Πολλές μελέτες προσπάθησαν να προσδιορίσουν τη βέλτιστη ποσότητα πρωτεΐνης για την αύξηση των μυών, αλλά πολλές κατέληξαν σε διαφορετικά συμπεράσματα.

Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση περισσότερων από 0,8 γραμμάρια ανά κιλό δεν έχει κανένα όφελος, ενώ άλλες δείχνουν ότι η πρόσληψη ελαφρώς υψηλότερη από 2,2 γραμμάρια ανά κιλό είναι καλύτερη. Αν και είναι δύσκολο να δοθούν ακριβείς αριθμοί λόγω αντικρουόμενων αποτελεσμάτων, περίπου 01,6-2,2 γραμμάρια ανά κιλό σωματικού βάρους φαίνεται να είναι μια λογική εκτίμηση.

Ωστόσο είναι σημαντικό να ειπωθεί πως αν κάποιος καταναλώνει μεγαλύτερα ποσά πρωτεΐνης καθημερινά από όσα χρειάζεται, δεν πρόκειται να αυξήσει τη μυϊκή του μάζα λόγω της περίσσειας πρωτεΐνης.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.