CELEBRITIES MEN’S POINT

4 λόγοι που θα σε πείσουν να γυμνάζεσαι στο σκοτάδι


JTeam

19 Νοεμβρίου 2022

4 λόγοι που θα σε πείσουν να γυμνάζεσαι στο σκοτάδι
pexels
Επιβεβαιώνονται από διάσημους experts

Η άσκηση οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας κάνει καλό, ενδυναμώνει και σου προσφέρει την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεσαι, παραμένοντας υγιής και δυνατός.

Όλο και περισσότερες έρευνες ωστόσο υποστηρίζουν πως τα οφέλη του να γυμνάζεσαι στο σκοτάδι, είναι περισσότερα από ό,τι πιστεύεις. Μπορεί να μην σου πάει καν στο μυαλό αλλά μπορείς να επωφεληθείς σημαντικά τόσο στην ψυχολογία όσο και στο σώμα σου αρκεί να έχεις τον σωστό εξοπλισμό και την εμπειρία ώστε να μην τραυματιστείς.

Σίγουρα χρειάζεσαι καλό φωτισμό, πέρα από εξοπλισμό και τότε σταδιακά θα αρχίσεις να απολαμβάνεις τα παρακάτω:

Καλύτερο ύπνο

Η άσκηση πριν πέσεις για ύπνο, σύμφωνα με τους ειδικούς, κρατάει τον οργανισμό σε εγρήγορση και η εκτόνωση φτάνει στα σημεία που οδηγούν στην απόλυτη χαλάρωση και ξεκούραση νου και σώματος. Μόνο να θυμάσαι ότι το τελευταίο γεύμα της μέρας πρέπει να το έχεις καταναλώσει τουλάχιστον 30 λεπτά πριν πέσεις στο κρεβάτι.

Λιγότερο στρες

Η άσκηση τη νύχτα σε αποφορτίζει 100% και απομακρύνει αρνητικές σκέψεις. Οδηγεί σε αναζωογόνηση τον οργανισμό και την επόμενη μέρα ξυπνάει πολύ πιο ξεκούραστος με τα απαραίτητα εφόδια.

Focus μόνο στον εαυτό σου

Η γυμναστική στο σκοτάδι σε απομονώνει από σκοτούρες και σκέψεις και σε φέρνει σε απόλυτη επαφή με τον εαυτό σου και τις ανάγκες του. Ειδικά αν τον παραμελείς τελευταία, αυτή η μέθοδος είναι ό,τι πρέπει για να ενωθείς και πάλι με σένα, βάζοντάς σε σε προτεραιότητα.

Μυϊκή ενδυνάμωση

Η νυχτερινή άσκηση ενδυναμώνει περισσότερο τους μυς και φέρνει το πολυπόθητο αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους ειδικούς. Από αργά το απόγευμα και μετά, θεωρείται ο ιδανικός χρόνος για προπονήσεις γιατί τα επίπεδα των ορμονών και η θερμοκρασία του σώματος φτάνουν εκεί που πρέπει ώστε να γίνει η απαραίτητη δουλειά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.