CELEBRITIES MEN’S POINT

Η άσκηση που δεν πρέπει να εγκαταλείψεις τη νέα χρονιά (είναι πιο εύκολη απ' ό,τι πιστεύεις)


JTeam

1 Ιανουαρίου 2023

Η άσκηση που δεν πρέπει να εγκαταλείψεις τη νέα χρονιά (είναι πιο εύκολη απ' ό,τι πιστεύεις)
pexels
Βάλτη στη ζωή σου σαν μια σχέση πάθους

Το 2023 είναι εδώ και τώρα είναι η ώρα για να θέσεις τους πιο σημαντικούς στόχους για σένα. Τα οφέλη της άσκησης στην υγεία είναι γνωστά. To περπάτημα με γρήγορο ρυθμό για σχεδόν μια ώρα κάθε μέρα, αρκεί για να κάψουμε θερμίδες και λίπος αλλά και βοηθά την καρδιά και τα πνευμόνια ώστε να αντλούν περισσότερο οξυγόνο. Επιπλέον, δυναμώνει τους μυς και τις αρθρώσεις σου σε όλο το σώμα – κυρίως, από τη μέση και κάτω.

Το urban trekking είναι μια παγκόσμια τάση που αξίζει να μπει στο workout σου για φέτος καθώς αποκτά όλο και περισσότερους οπαδούς την τελευταία δεκαετία. Η προπόνηση που δεν ζητά τίποτε περισσότερο από το να περπατάς με γρήγορο βήμα σε γειτονιές και κοντινά πάρκα της περιοχής σου.

Σύμφωνα με μια μελέτη του New Jersey Department of Health, ακόμη και το απλό περπάτημα πάνω από μια ώρα σε αστικό περιβάλλον, βοηθά να διατηρηθεί το σκελετικό και μυϊκό σύστημα υγιές, βελτιώνει τη σωματική δύναμη, μειώνει το άγχος και την κατάθλιψη, και πάνω απ’ όλα, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, υψηλής αρτηριακής πίεσης, καρκίνου και διαβήτη.

Όμως αν θέλoυμε να έχουμε αποτέλεσμα, πρέπει να το κάνουμε σωστά. Είναι σημαντικό να κρατάμε τον αυχένα σου σταθερό, το πιγούνι ψηλά, τις ωμοπλάτες πίσω και το στήθος μπροστά. Οι ώμοι μένουν χαλαροί.

Ο κορμός ευθυτενής και τα χέρια κοντά στο σώμα, κινούμενα μπρος-πίσω σε αρμονικό τέμπο με το βηματισμό των ποδιών. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, τραβάμε την κοιλιά προς τα μέσα με στόχο τόσο την ενεργοποίηση του πυρήνα, όσο και την σταθεροποίηση της λεκάνης με τη σπονδυλική στήλη.

Μπορεί να γίνει ο πρώτος στόχος σου για τη νέα χρονιά που θα σε βάλει στο fitness zone που θες!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.