COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

6 εύκολες και υγιεινές συνταγές


JTeam

21 Μαρτίου 2024

6 εύκολες και υγιεινές συνταγές
unsplash
Συνταγές εύκολες, νόστιμες και... υγιεινές

Όσο κ εάν σε πολλούς τους αρέσει να μαγειρεύουν πολύπλοκες συνταγές, πάντα θα υπάρχουν εκείνες οι στιγμές που αναζητάμε εύκολες λύσεις που να είναι ταυτόχρονα και υγιεινές. Γιατί μπορεί να ακούτε τη λέξη «υγιεινό» και να σας έρχεται στο μυαλό κάτι άνοστο και βαρετό, παρόλα αυτά κάνετε λάθος γιατί η υγιεινή διατροφή στηρίζεται σε συνταγές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά που προσφέρουν, παράλληλα, γεύση και απόλαυση.

Εάν λοιπόν θέλετε να εξοικονομήσετε χρόνο και εξίσου να τρώτε υγιεινά, δεν έχετε παρά να φτιάξετε μια από τις παρακάτω ή και όλες τις συνταγές.

Ψεύτικη πίτσα με κουνουπίδι

Jenny.Gr
unsplash

Επιφανειακά μοιάζει με κλασική μαργαρίτα, αλλά έχει ένα μυστικό… H παραδοσιακή ζύμη της σημερινής πίτσα στην πραγματικότητα αντικαθίσταται από μια βάση κουνουπιδιού.

Αν λοιπόν θέλετε μια πρωτότυπη ιδέα για να καταπλήξετε τους καλεσμένους σας με ένα μοναδικό πιάτο διαφορετικό από τα συνηθισμένα, πιο ελαφρύ και κατάλληλο και για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη, δεν έχετε παρά να ετοιμάσετε αυτή την πεντανόστιμη πίτσα.

Δείτε τη συνταγή εδώ

Υπέροχο ταρτάρ με ψητά λαχανικά

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Μπορεί να έχουμε συνηθίσει το ταρτάρ με κρέας ή ψάρι, όμως μπορεί να γίνει και με λαχανικά και είναι εξίσου νόστιμο. Εάν δεν τρώτε κρέας ή απλά θέλετε κάτι διαφορετικό δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε τη σημερινή μας συνταγή.

Δείτε τη συνταγή εδώ

Η πιο νόστιμη ντοματόσουπα με αχιβάδες

Jenny.Gr
www.lacucinaitaliana.it, Foto: Davide Maestri

Μια σούπα είναι το ιδανικό πιάτο για να φάμε μόλις επιστρέψουμε κουρασμένοι από το γραφείο. Και η αλήθεια είναι δεν ξέρουμε τι να πρωτοδιαλέξουμε για να ετοιμάσουμε, αφού όλες οι σούπες είναι νόστιμες, θρεπτικές, χορταστικές ενώ φτιάχνονται με υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας σε λίγα μόλις λεπτά.

Σήμερα όμως αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια ντοματόσουπα, που θα τη συνοδέψουμε με αχιβάδες. Και πιστέψτε μας, το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει ευχάριστα. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.

Δείτε τη συνταγή εδώ

Τραγανές φτερούγες κοτόπουλου στον φούρνο που μοιάζουν με τηγανητές

Jenny.Gr
pexels

Οι φτερούγες κοτόπουλου είναι το απόλυτο fingerfood. Τραγανές εξωτερικά και ζουμερές εσωτερικά, σαν κολασμένη αμαρτία. Και επειδή είναι στον φούρνο και όχι τηγανητές μπορείτε να τις απολαύσετε χωρίς καθόλου ενοχές. Φτιάξτε τες και θα γλείφετε τα δάχτυλά σας.

Δείτε τη συνταγή εδώ

Το πιο νόστιμο κους κους με λαχανικά και κοτόπουλο

Jenny.Gr
www.lennesimoblogdicucina.com

Η εκδοχή του κους κους με κοτόπουλο και λαχανικά που προτείνω σήμερα είναι κατάλληλη για όλες τις εποχές του χρόνου και μπορεί να σερβιριστεί ζεστό ως πρώτο πιάτο ή κρύο σε σαλάτα ή ως σνακ για να το πάρετε στο γραφείο.

Το κους κους, που ονομάζεται επίσης κουσκούς, είναι ένα φαγητό που προέρχεται από το Μαγκρέμπ στη Βόρεια Αφρική, αλλά έχει γίνει γνωστό σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για αχνισμένους κόκκους από σιμιγδάλι σιταριού, με διάμετρο περίπου ένα χιλιοστό.

Συνήθως το κους κους συνοδεύεται από λαχανικά, όπως πιπεριές, ντομάτες και καρότα και από όσπρια, κρέας (όπως κοτόπουλο και αρνί) ή ψάρι και ένα πολύ έντονο μείγμα μπαχαρικών, μερικές φορές πικάντικο.

Στο Μαρόκο, την Αλγερία και την Τυνησία και την Αλγερία, το κους κους παρασκευάζεται με αρνί ή κοτόπουλο, μαγειρεμένο σε περισσότερο ή λιγότερο πικάντικο ζωμό και σερβίρεται με λαχανικά όπως καρότα και γογγύλια. Σε ορισμένες περιοχές της Λιβύης ο τυπικός συνδυασμός είναι με ψάρια και καλαμάρια.

Επιλέξαμε να ετοιμάσουμε αυτό το κους κους με λαχανικά και κοτόπουλο, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και γαλοπούλα ή λευκό ψάρι, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.

Δείτε τη συνταγή εδώ

Pancakes με ασπράδια αυγών, γιαούρτι και βατόμουρα

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Λατρεύουμε τα pancakes. Μας αρέσει να ξεκινάμε την ημέρα μας με ένα ιδιαίτερο, ενεργητικό πρωινό που ταυτόχρονα μας θυμίζει πόσο πολύ η μαγειρική είναι φτιαγμένη από αγάπη και φροντίδα. Αυτός είναι ο λόγος που λατρεύουμε τα Pancakes με ασπράδια αυγών, γιαούρτι και βατόμουρα, Φυσικά υπάρχουν πολλές συνταγές, αλλά η σημερινή είναι πραγματικά πεντανόστιμη.

Δείτε τη συνταγή εδώ

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.