HOME SWEET HOME

5 έξυπνα hacks για να έχεις την πιο οργανωμένη ντουλάπα


JTeam

18 Δεκεμβρίου 2023

5 έξυπνα hacks για να έχεις την πιο οργανωμένη ντουλάπα
Unsplash/ Olena Bohovyk
Για να μπορείς να βρεις εύκολα τη φούστα που θέλεις να βάλεις στο χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν

Η οργάνωση της ντουλάπας δεν είναι και τόσο δύσκολη υπόθεση. Εντάξει, κάποιες φορές μοιάζει με χαοτική διαδικασία, αλλά με έξυπνα hacks γίνεται παιχνιδάκι.

Προφανώς, το τέλειο αποτέλεσμα δεν είναι πάντα εφικτό. Ωστόσο με μερικά tips όχι μόνο θα καταφέρεις να έχεις πιο οργανωμένη ντουλάπα, αλλά θα δημιουργήσεις και περισσότερο αποθηκευτικό χώρο για ότι παραπάνω θέλεις να τακοποιήσεις και να αγοράσεις.

Ακολουθούν 5 μυστικά για να το πετύχεις.

Μην κρατάς ό,τι δεν χρειάζεσαι

Θέλεις να έχεις πιο οργανωμένη ντουλάπα αλλά και περισσότερο χώρο; Απλώς μην κρατάς όσα ρούχα δεν χρειάζεσαι. Τα βήματα είναι απλά. Αρχικά βγάλε τα πάντα, τα πάντα όμως από την ντουλάπα σου. Μετά ξεκίνησε να τα κοιτάς. Τι από όλα αυτά φοράς πραγματικά; Και τι από αυτά κρατάς ξεχασμένα εδώ και χρόνια; Οτιδήποτε δεν σου ταιριάζει αυτή τη στιγμή, οτιδήποτε σκισμένο ή χαλασμένο μπορεί να δωριστεί.

Επένδυσε σε ειδικές θήκες ρούχων

Αυτό το βήμα μπορεί να αλλάξει σημαντικά το παιχνίδι. Όπως τα συρτάρια, αυτοί οι χώροι σου επιτρέπουν να αποθηκεύσεις ρούχα όπως τζιν, πουλόβερ και μπλούζες τακτοποιημένα, αντί να τα κρεμάσεις. Έτσι, θα δημιουργήσεις extra χώρο στην ντουλάπα σου.

Χρησιμοποίησε κάθε εκατοστό του χώρου

Μπορεί να νομίζεις ότι δεν έχεις αρκετό χώρο στην ντουλάπα σου, αλλά το πιθανότερο είναι ότι δεν τον αξιοποιείς σωστά. Κάθε κενός χώρος στην ντουλάπα, είτε για να κρεμάσεις ζώνες ή κοσμήματα είναι σημαντικός.

Οργάνωσε τα ρούχα ανά κατηγορία και χρώμα

Είναι σημαντικό να διαχωρίζεις τα ρούχα ανά κατηγορία και χρώμα. Έτσι, θα ξέρεις πάντα πού βρίσκονται οι φούστες, τα παντελόνια και τα πουλόβερ σου. Ακόμα μια συμβουλή είναι να ξεχωρίζεις τα ρούχα σου με βάση το χρώμα. Μπορείς για παράδειγμα να κρατήσεις τα λευκά και τα μαύρα σε αντίθετες άκρες.

Ξεχώρισε τα χειμωνιάτικα και καλοκαιρινά ρούχα

Δεν χρειάζεται να έχεις στα πρώτα συρτάρια της ντουλάπας σου, το μαγιό που φορούσες τον Αύγουστο. Οτιδήποτε είναι πολύ εποχιακό μπορεί να αποθηκευτεί σε ειδικό σημείο κάτω από το κρεβάτι.