REAL LIFE TRUE STORIES

Office Love: Η τηλεργασία σκότωσε για πάντα τον «απαγορευμένο» έρωτα;


Εύα Κονδύλη

26 Αυγούστου 2021

Office Love: Η τηλεργασία σκότωσε για πάντα τον «απαγορευμένο» έρωτα;
Ένα γραφείο εργασίας σηματοδοτεί πολλά περισσότερα από απλά την χρηστική φύση της ύπαρξής του. Σε ένα εργασιακό περιβάλλον κάνεις καινούριες φιλίες, παρακολουθείς με αγωνία τις εξελίξεις και μαθαίνεις για όλα τα νέα και κουτσομπολιά των συναδέλφων σου - και ακόμη μπορεί να είσαι από τους τυχερούς να βρεις τον έρωτα!

Ένα γραφείο εργασίας σηματοδοτεί πολλά περισσότερα από απλά την χρηστική φύση της ύπαρξής του.

Σε ένα εργασιακό περιβάλλον δημιουργείς καινούριες φιλίες, παρακολουθείς με αγωνία τις εξελίξεις και μαθαίνεις όλα τα νέα και τα κουτσομπολιά των συναδέλφων σου - και ακόμη μπορεί να είσαι από τους τυχερούς που βρίσκουν τον έρωτα στο πρόσωπο του/της συναδέλφου σου.

Κι αν το καλοσκεφτούμε, πόσες ταινίες αλήθεια υπάρχουν με έρωτες που «γεννιούνται» και αναπτύσσονται σε γραφεία; Τα γρήγορα βλέμματα, οι κρυφές συναναστροφές και η γενικότερη αίσθηση ενός «απαγορευμένου» έρωτα έχουν γίνει πολύ συχνά κεντρικό θέμα στις σελίδες και τα φιλμ της pop κουλτούρας.

Απλώς θυμηθείτε τον Jim και την Pam από το ξεκαρδιστικό The Office, τον Tom και τη Summer από το 500 Days of Summer και την Bridget με τον Daniel, σε μια από τις πιο iconic ρομαντικές ταινίες των 90s, το Bridget Jones’s Diary.

jenny.gr
María Alconada Brooks/ The Washington Post

Ενώ το 66% των Βρετανών εργαζομένων παραδέχονται ότι είχαν μια «ρομαντική σχέση» στη δουλειά, μια ξεχωριστή μελέτη διαπίστωσε ότι μόνο το 22% είχαν βρει ερωτικό σύντροφο στο γραφείο. Είτε τα όρια μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής ξεπερνιόνται για μια νύχτα μόνο είτε για λίγο περισσότερο, ο έρωτας στο γραφείο είναι κάτι αληθινό και η πανδημία ήρθε να απειλήσει και αυτήν τη, συναρπαστική, ας είμαστε ειλικρινείς, πτυχή της ζωής μας.

Από την αρχή της πανδημίας και τη μεταφορά πολλών υπαλλήλων στην τηλεργασία, υπάρχει σαφής απουσία ευκαιριών. 

Τα αυθόρμητα after work drinks, οι αμήχανες στιγμές στον ανελκυστήρα ή το φλερτ στην κοινόχρηστη κουζίνα, αποτελούν πια παρελθόν. Ναι, έχουμε το Zoom, αλλά δεν υπάρχει τίποτα λιγότερο ελκυστικό από τη φράση «δεν σε ακούω, είσαι ακόμα στο mute».

Από την άλλη πλευρά, ενώ τα συνολικά ειδύλλια ήταν λιγότερο συχνά, υπήρξε μια αλλαγή τακτικής σε ορισμένες περιπτώσεις. 

jenny.gr

@tomcheney54/Instagram
 

Η Rebecca Chory, καθηγήτρια και συγγραφέας γύρω από το θέμα των προσωπικών σχέσεων στον χώρο εργασίας, εξηγεί ότι ο ρομαντισμός έχει βρει απλώς άλλους τρόπους να συμβεί: μέσω τεχνολογίας και προσωπικών μηνυμάτων. 

«Αντί να εμποδίζει τα ειδύλλια στον χώρο εργασίας, η εξ αποστάσεως εργασία μπορεί να τα διευκολύνει, καθώς οι άνθρωποι τείνουν να εκφράζονται περισσότερο διαδικτυακά. Μπορεί να είναι ευκολότερο να φλερτάρεις ή να αποκαλύπτεις ρομαντικά συναισθήματα σε έναν συνάδελφό σου».

To μόνο σίγουρο είναι ότι θα υπάρχει πάντα ένα στοιχείο ρομαντισμού στους χώρους εργασίας - όσους κανόνες κι αν βάλει το εκάστοτε τμήμα HR- γιατί συνεχίζουν να συγκεντρώνουν ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα, υπόβαθρα και προτιμήσεις.

Μπορεί η μορφή να αλλάζει και να απομακρυνόμαστε σιγά σιγά από το μοντέλο των «τυχαίων» συναντήσεων στην κουζίνα, όμως τα συναισθήματα παραμένουν και η επιθυμία να ζήσουμε ένα office romance βγαλμένο από ταινία των 00s, είναι, παραδόξως, πιο μεγάλη από ποτέ.

Δείτε ακόμη: Ο έρωτας που ενέπνευσε μια γενιά

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr