ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Ο Balenciaga μηνύει την εταιρεία παραγωγής του για 25 εκατ. δολάρια, μετά τις αντιδράσεις του κόσμου


JTeam

29 Νοεμβρίου 2022

Ο Balenciaga μηνύει την εταιρεία παραγωγής του για 25 εκατ. δολάρια, μετά τις αντιδράσεις του κόσμου
Instagram/demnagram
Η μήνυση έρχεται ύστερα από τον αρκετά βαρύ αντίκτυπο που είχαν οι τελευταίες καμπάνιες του οίκου

Ως αποτέλεσμα του ξεσπάσπατος οργής σχετικά με την πρόσφατη γιορτινή καμπάνια του, όπως και την Spring 2023, ο Balenciaga μηνύει την εταιρεία παραγωγής του, North Six Inc. μαζί με τον ατζέντη της Nicholas Des Jardins.

Ο Nicholas Des Jardins σχεδίασε και έστησε όλο το σκηνικό για την ανοιξιάτικη καμπάνια του οίκου με την adidas, στην οποία ένα έγγραφο σχετικά με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για την PROTECT Act (ομοσπονδιακός νόμος που ποινικοποιεί την κατοχή παιδικής πορνογραφίας) φαινόταν καθαρά στις φωτογραφίες! Επίσης στη γιορτινή καμπάνια του πρωταγωνιστούν παιδιά αγκαλιά με αρκουδάκια ντυμένα με σύνολα BDSM. Σύμφωνα με το Fashion Law, ο οίκος μόδας ισχυρίζεται πως οι κατηγορούμενοι εμπλέκονται σε «ανεξήγητες πράξεις και παραλείψεις» οι οποίες ήταν «κακόβουλες ή εξαιρετικά απερίσκεπτες».

Ο Balenciaga μηνύει λοιπόν την εταιρεία παραγωγής για 25 εκατομμύρια δολάρια ύστερα από τον καταιγισμό αρνητικών σχολίων προς τις καμπάνιες και τον οίκο γενικότερα από καταναλωτές και brand ambassadors.

Jenny.Gr
Instagram/bellahadid
Jenny.Gr
Instagram/evol_zay


Η Bella Hadid έσβησε πολλές φωτογραφίες από τον λογαριασμό της στο Instagram, όπου εμφανίζεται στην σχετική καμπάνια και η Kim Kardashian μοιράστηκε με το κοινό σε story στο Instagram πως θα αξιολογήσει το μέλλον της με τον οίκο.

Αναμένουμε πολλές εξελίξεις γύρο από το θέμα, το οποίο είναι εξαιρετικά σοβαρό.

Η δήλωση του οίκου στον Instagram λογαριασμό του:

Jenny.Gr
Instagram/demnagram

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.