ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Paris Fashion Week: Από τις ψευδαισθήσεις της Loewe μέχρι το διαφορετικό "black tie event" του Valentino


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

7 Μαρτίου 2023

Paris Fashion Week: Από τις ψευδαισθήσεις της Loewe μέχρι το διαφορετικό "black tie event" του Valentino
splashnews.com
Στο Παρίσι, τα show συνεχίζονται ακάθεκτα

Victoria Beckham

Το δεύτερο show της Victoria Beckham στο Παρίσι είναι γεγονός. Η διάσημη πρώην τραγουδίστρια και νυν επιχειρηματίας και σχεδιάστρια, εμπνεύστηκε τη fw 2023 συλλογή της από τον ρόλο της Drew Barrymore, της μικρής Edie στην ταινία Grey Gardens. Η Beckham ήθελε η συλλογή της να παραπέμπει σε ένα μικρό παιδί που παίζει και φοράει με τα ρούχα των γονιών του. Ήθελε την εκκεντρικότητα και τη χαρά του παιχνιδιού, αποτυπωμένες στα looks της και τα κατάφερε.

Με τις μοντέρνες εκδοχές από τις 30’s γραμμές, τα φτερά στρουθοκαμήλου που ξεπρόβαλαν μέσα από τα ρούχα, τα άψογα ντραπαρίσματα και το -πραγματικά- εντελώς διαφορετικό σκίσιμο στον μηρό, η Victoria Beckham απέδειξε ότι είναι μια σταθερή και εξελισσόμενη αξία στη Μόδα.

Lanvin

Το show για την fw 2023 συλλογή του οίκου Lanvin πραγματοποιήθηκε στο Collège des Bernardins, ένα πρώην Cistercian κολλέγιο του 13ου αιώνα, το οποίο σήμερα λειτουργεί ως κέντρο θεολογίας.

Κάτω από τις αψίδες και την ιστορία που κουβαλάει αυτό το κτήριο, ο Bruno Sialelli ξετύλιξε το όραμά του για τον οίκο. Ένα όραμα- επίκεντρο στον γυναικείο δυναμισμό και την ευελιξία των ρούχων. Είδαμε πολλά και ωραία παλτό -όπως και σε κάθε catwalk αυτή τη σεζόν- είδαμε blazers, είδαμε έντονους ώμους, είδαμε μπότες και γραμμικά πατρόν. Η χρωματική παλέτα ήταν αρκετά μουντή, με κάποιες εξάρσεις πιο έντονου χρώματος στα αξεσουάρ και στα κοσμήματα. Μια συλλογή κομψή και φορέσιμη που αποτελείται από κομμάτια που μπορούν να φορεθούν από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Loewe

Μια συλλογή γεμάτη ψευδαισθήσεις, βγαλμένη από τη φαντασία του Jonathan Anderson. Ενώ οι καλεσμένοι έλαβαν πρόσκληση για το show στο Chateau de Vincennes, η πασαρέλα έλαβε χώρα σε ένα απομονωμένο white box μέσα στην τεράστια αυλή του Chateau de Vincennes. Οι καλεσμένοι γνώριζαν ότι βρίσκονταν στην αυλή ενός κάστρου, ενώ το online κοινό δεν είχε ιδέα.

Στην fw 2023 συλλογή της Loewe είδαμε τη σχετικότητα της πραγματικότητας. Της άλλης πραγματικότητας του θεατή από κοντά και του θεατή από μακριά. Το πώς ένα φόρεμα με θολό print φαίνεται στο catwalk και πώς μέσα από την οθόνη ενός υπολογιστή. Τα πλεκτά στο live streaming φάνηκαν ότι ήταν χάρτινα αυτοκόλλητα. Ο Anderson αποφάσισε να εξαντλήσει την φαντασία του και την παιδικότητά του σε μια συλλογή εξαιρετικά φορέσιμη, μίνιμαλ και σύγχρονη.

Valentino

Όταν λέμε "black tie event", συνήθως εννοούμε το dress code που μας επιβάλλεται σε αυτό το event. Ο Pierpaolo Piccioli όμως για τη fw 2023 συλλογή του Valentino όταν έλεγε στην πρόσκληση "black tie event", αναφερόταν στην γραβάτα, ένα event για τη σημασία της μαύρης γραβάτας.

Ένα σύμβολο ανδρισμού και δύναμης, που αν το δώσεις σε όλους, πολύ απλά χάνει τη σημασία του. Μεταμορφώνεται σε ένα σύμβολο κομψότητας και παράδοσης. Αυτή την παράδοση ήθελε να προσεγγίσει ο Piccioli μέσα από νέους δρόμους, μέσα από το βλέμμα της νέας γενιάς. Όλη η συλλογή χτίστηκε γύρω από το κολάρο του πουκαμίσου και την γραβάτα, που τα είδαμε και στα 73 looks από τα κοστούμια μέχρι και τα φορέματα. Μια φρέσκια ματιά και ένα πολύ ενδιαφέρον catwalk, όπως ξέρει να κάνει πάντα ο Pierpaolo Piccioli.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.