ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Ο Saint Laurent ετοιμάζει κι άλλη ταινία μικρού μήκους, αυτή τη φορά για τον Godard


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

8 Μαΐου 2023

Ο Saint Laurent ετοιμάζει κι άλλη ταινία μικρού μήκους, αυτή τη φορά για τον Godard
Instagram/jean_luc_godard_film
«Το trailer μιας ταινίας που δε θα υπάρξει ποτέ»

Ο οίκος μόδας Saint Laurent έκανε την παραγωγή μιας ταινίας μικρού μήκους, η οποία εξυμνεί την τελευταία δουλειά του Γάλλου κινηματογραφιστή Jean-Luc Godard και η πρεμιέρα θα γίνει στο 76ο Φεστιβάλ των Καννών αυτόν τον μήνα.

Ο Anthony Vaccarello, ο creative director του Saint Laurent, περιέγραψε την ταινία μικρού μήκους ως «ένα trailer μιας ταινίας που δεν θα υπάρξει ποτέ».

Ο οίκος Saint Laurent, που ίδρυσε μια θυγατρική εταιρεία αφιερωμένη μόνο στην παραγωγή ταινιών, ανέφερε «αντισυμβατικό στη μορφή του, το μικρού μήκους καλλιτεχνικό έργο που περιγράφει τις ιδέες, τις αναφορές και τις εικόνες, τις οποίες οραματίστηκε για μια ταινία που δεν έγινε ποτέ, δίνοντας στον θεατή μια σπάνια εικόνα για το μυαλό μιας ιδιοφυίας»

Jenny.Gr
SAINT LAURENT PRODUCTIONS

Η Saint Laurent Productions λοιπόν, θα κάνει το ντεμπούτο της στο Φεστιβάλ των Καννών με δύο ταινίες μικρού μήκους. Η μία είναι αυτή με τον Jean-Luc Godard και η άλλη, το "Strange Way of Life" του Pedro Almodóvar, ένα western με twist και με κεντρικούς χαρακτήρες άνδρες, πράγμα σπάνιο για τον σκηνοθέτη.

Η ταινία μικρού μήκους για τον Godard υπόσχεται μια λεπτομερή ματιά στο δημιουργικό έργο του θρυλικού Γαλλο-ελβετού κινηματογραφιστή, του πρωτοπόρου του κινηματογραφικού κινήματος Γαλλικού Νέου Κύματος των 60’s.

Σύμφωνα με τον οίκο Saint Laurent, ο Godard, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Σεπτέμβριο στα 91 του, «άλλαξε το ρού της σκηνοθεσίας με την πρωτοπόρα δουλειά του με την κάμερα και το πειραματικό αφηγηματικό του στιλ, απορρίπτοντας παραδοσιακές συμβάσεις για χάρη ενός προσωπικού και καλλιτεχνικού ιδιώματος»

Πηγή: WWD

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.