ΣΤΙΛ FASHION NEWS

Η Prada κατακτάει το διάστημα - Συνεργάζεται με την Axiom Space για την επόμενη αποστολή στη Σελήνη


JTeam

7 Οκτωβρίου 2023

Η Prada κατακτάει το διάστημα - Συνεργάζεται με την Axiom Space για την επόμενη αποστολή στη Σελήνη
Instagram/prada
Η Prada συνεργάζεται με την Axiom Space για τη δημιουργία στολών για την επόμενη αποστολή στη Σελήνη

Και ναι, η mama Miuccia φτάνει στα αστέρια. Μπορεί να ακούγεται σαν μεταφορά αλλά είναι η αλήθεια. Ο οίκος μόδας Prada θα συνδράμει στον σχεδιασμό των στολών που θα φορούν οι αστροναύτες της αποστολής στη Σελήνη το 2025. Σίγουρα θα μιλάμε για πολύ στιλάτες στολές με ιταλική φινέτσα!

Ο ιταλικός οίκος θα συνεργαστεί με την Axiom Space για τη σχεδίαση διαστημικών στολών, που θα χρησιμοποιηθούν στην αποστολή Άρτεμις 3. Η συμβολή θα γίνει με την τεχνογνωσία των τεχνικών του οίκου, των υλικών και φυσικά της κατασκευής. Ο Τζέφρι Χόφμαν, που μετείχε σε 5 αποστολές της NASA και έχει περπατήσει 4 φορές στο διάστημα, αναφέρει πως η Prada είναι η κατάλληλη λόγω της εμπειρίας της.

«Η Prada έχει σημαντική εμπειρία με διαφορετικούς τύπους σύνθετων υφασμάτων και μπορεί να να συμβάλλει τεχνικά σε ό,τι αφορά στα εξωτερικά στρώματα της νέας διαστημικής στολής», δήλωσε στο BBC.

Από την άλλη για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις δήλωσε πως ο κόσμος δεν πρέπει να περιμένει διαστημικές στολές με λαχούρια και μοτίβα. «Το κρίσιμο είναι η διατήρηση ενός καλού θερμικού περιβάλλοντος. Μια διαστημική στολή στην πραγματικότητα είναι σαν μια μινιατούρα διαστημικού σκάφους. Πρέπει να παρέχει πίεση, οξυγόνο, να σε κρατά σε μια λογική θερμοκρασία» υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.