ΣΤΙΛ RUNWAYS

Christian Siriano S/S 2023: H NYWF έκανε πρεμιέρα στο παλιό αρχοντικό της Elizabeth Taylor


Μάρθα Κουμπάνη

9 Σεπτεμβρίου 2022

Christian Siriano S/S 2023: H NYWF έκανε πρεμιέρα στο παλιό αρχοντικό της Elizabeth Taylor
Ο Christian Siriano παρουσίασε το shοw για την άνοιξη και άνοιξε την New York Fashion Week με Old Hollywood vibes

Λίγα πράγματα είναι αναμενόμενα σε μια εβδομάδα μόδας. Αλλά στην NYWF - η οποία έκανε πρεμιέρα χθες με το show του Christian Siriano - μπορούμε πάντα να περιμένουμε ότι ο σχεδιαστής δεν θα μας απογοηετεύσει. Ξέρουμε ότι το σκηνικό θα είναι εντυπωσιακό και grande. Οι πιο διάσημες celebrities θα βρίσκονται στην front row και μοντέλα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά θα περπατήσουν φορώντας εκπληκτικές δημιουργίες. Στην πραγματικότητα ξέρουμε ότι θα υπάρχουν αρκετά φορέματα για να «ντύσουν» ένα ολόκληρο black tie event. Η συλλογή άνοιξη του 2023 ακολούθησε την ίδια φόρμουλα.

Jenny.Gr

Ο Christian Siriano επέλεξε αυτή την φορά να παρουσιάσει το show του στο πρώην αρχοντικό της Elizabeth Taylor στο κέντρο της πόλης. Οι καλεσμένοι, συμπεριλαμβανομένης της Janet Jackson, παρακολούθησαν μοντέλα όπως η Karen Elson να κατεβαίνουν αργά την περίτεχνη σπειροειδή σκάλα με καπέλα με γείσο XXL και φορέματα με oυρά.

Jenny.Gr

Ο Siriano ήταν ένας από τους πρώτους σχεδιαστές που επέστρεψε στο glam μετά την πανδημία. Η νοσταλγία αποτελεί άλλωστε εξίσου ισχυρή γραμμή στη δουλειά του, όπως το size-inclusivity και οι ball skirts. Αλλά η τοποθεσία ήταν εκείνη που καθόρισε πραγματικά τα σχέδια της σεζόν. Ο Siriano σκεφτόταν τα icons του Old Hollywood. «Όταν το πρώην αρχοντικό της Elizabeth Taylor είναι διαθέσιμο, το κάνεις να συμβεί», είπε. «Θέλαμε πραγματικά να αναπαραστήσουμε τα φορέματα της Elizabeth Taylor και της Katharine Hepburn και να αναρωτηθούμε ποια είναι η σύγχρονη Marilyn, η σύγχρονη Bianca Jagger;».

Jenny.Gr

Στην συλλογή είδαμε μια σειρά από tailored κοστούμια που συνδύαζαν την θηλυκότητα με το μυστήριο και επιβλητικά gowns από τούλι σε φλογερό κόκκινο, γκρι, μαύρο, μπλε ελεκτρίκ, φούξια και λευκό. Δεν έλειπαν οι χρυσές λεπτομέρειες αλλά και ένα ζωηρό παιχνίδι με το ασπρόμαυρο σε πολλά από τα looks.

Ακόμα ο fashion designer θέλησε να μας υπενθυμίσει την αξία του little black dress και πώς ανεξάρτητα από τις λεπτομέρειες που του δίνουν χαρακτήρα (είδαμε φτερά, γοητευτικά necklines που αποκάλυπταν την κλείδα και μακριά γάντια) θα είναι πάντα το απόλυτο fashion staple.