ΣΤΙΛ STYLING TIPS

Η επιστροφή της καρφίτσας - Το μεγάλο trend της άνοιξης


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

6 Φεβρουαρίου 2024

Η επιστροφή της καρφίτσας - Το μεγάλο trend της άνοιξης
Shutterstock
Η καρφίτσα επέστρεψε και θα κοσμεί τα look μας αυτή την άνοιξη

Η πιο συχνή φράση που θα ακούσεις από έναν στιλίστα είναι η «Η μόδα κάνει κύκλους» και αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια. Θα έχεις παρατηρήσει και εσύ πως trends που έκαναν πάταγο τη δεκαετία των 00’s, 90’s και 70’s είναι ήδη εδώ. Οι βάτες, που ήταν η απόλυτη τάση της δεκαετίας του ΄80, έχει μπει στις ντουλάπες μας με μια πιο σύγχρονη μορφή, οι μπαλαρίνες των 60’s είναι το πιο hot παπούτσι αυτή τη στιγμή και μη ξεχνάμε τα σεμιζιέ maxi φορέματα με τα prints, που στα 70’s λατρεύτηκαν.

Δεν γυρνάει, όμως, η μόδα προς τα πίσω μόνο στα ρούχα και τα παπούτσια, αλλά και στα κοσμήματα. Οι πέρλες επανήλθαν και φέτος βλέπουμε στις συλλογές των οίκων για την άνοιξη/καλοκαίρι 2024 μια αναβίωση του μεγαλοπρεπούς και «γιαγιαδίστικου» trend της καρφίτσας. Ναι, η καρφίτσα επέστρεψε και θέλει να κάνει pin πάνω μας όσο ποτέ. Μπορείς να τη φορέσεις στο σακάκι, στη μπλούζα, στο κολιέ, στο τσόκερ, στα μαλλιά, στο μαντήλι, στη τσάντα, στο παπούτσι σου, γενικά μπορείς να την βάλεις παντού. Υπάρχουν καρφίτσες για όλα τα γούστα, αν και αυτή τη χρονιά στο επίκεντρο είναι τα λουλούδια -καμία έκπληξη εδώ- τα οργανικά σχήματα, τα ζωάκια και τα φουτουριστικά σχέδια ή αυτά που έχουν και κάποια τεχνολογία πάνω τους, όπως η καρφίτσα της Coperni. Στην παρακάτω gallery μπορείς να δεις μερικές από τις ωραιότερες καρφίτσες που «περπάτησαν» στις πασαρέλες της ss 2024.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.