#thecoolchef Δροσιστική σαλάτα με κινόα, μήλο, τζίντζερ, λάιμ και αβοκάντο

Τρίτη 29 Νοέμβριος 2016
kinoa7.jpg

Υλικά:

200 γρ. κινόα (λευκό,κόκκινο η μαύρο)

1 πράσινο μήλο κομμένο σε κύβους

1 κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο

1 ξερο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε μικρούς κύβους

1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μικρούς κύβους

1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε κύβους

50γρ τριμμένο τζιντζερ

2 ώριμα αβοκάντο κομμένα σε κύβους

Καρότο κομμένο σε κύβους

15 τοματίνια κομμένα στην μέση

1/2 μπρόκολο ωμό κομμένο σε μικρά κομμάτια

1/2 ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

80μλ ελαιόλαδο

2 λαιμ ξύσμα και χυμό

1 λεμόνι ξύσμα και χυμό

αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Βάζουμε την κινόα και την μουλιάζουμε σε ένα μπολ για 10 λεπτά. Την ξεπλένουμε 2-3 φορές με άφθονο νερό διότι αν δεν το κάνουμε έχει μια ουσία πικρή και θα μας χαλάσει την γεύση της σαλάτας μας. Στραγγίζουμε και την βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε όλα μας τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Καλή όρεξη!

Φωτογραφίες: Ιφιγένεια Φιλοπούλου