UPDATE

Τριήμερο στο εξωτερικό: 7 ευρωπαϊκοί προορισμοί για τις ανοιξιάτικες αποδράσεις


Ερασμία Αρβανιτά

17 Μαρτίου 2024

Τριήμερο στο εξωτερικό: 7 ευρωπαϊκοί προορισμοί για τις ανοιξιάτικες αποδράσεις
Unsplash/ Arber Pacara
Ακόμα κι αν έχεις περιορισμένο χρόνο στη διάθεσή σου, η Ευρώπη έχει πάντα κάτι για σένα

Οι σύντομες αποδράσεις στο εξωτερικό είναι πάντα μια καλή ευκαιρία για ξεκούραση, χαλάρωση και διασκέδαση. Εάν θέλεις να γεμίσεις τις μπαταρίες σου και να ξεφύγεις – έστω και λίγο από την καθημερινότητα, τότε ένα mini city break, ένα τριήμερο στις όμορφες ευρωπαϊκές πόλεις, αποτελεί σίγουρα αυτό που ψάχνεις.

Η άνοιξη είναι, εξάλλου, η ιδανική εποχή για ταξίδια σε ηλιόλουστους προορισμούς που μπορείς να τους ανακαλύψεις μέσα σε λίγες ώρες. Θέλεις cool vibes, θέλεις περιοχές με πεντανόστιμο φαγητό ή μήπως προορισμούς με ιδιαίτερα πολιτιστικά στοιχεία; Εμείς, στα παρουσιάζουμε όλα παρακάτω. Επτά ευρωπαϊκοί προορισμοί σε περιμένουν για ένα αξέχαστο ανοιξιάτικο τριήμερο.

Μιλάνο, Ιταλία

Εκτός από τους πασίγνωστους οίκους μόδας και τις σχεδιαστικές βιτρίνες, το Μιλάνο μπορεί να υπερηφανεύεται και για πολλούς ακόμα λόγους. Το πολιτιστικό μωσαϊκό που θα αντικρίσεις εκεί, αλλά και οι γαστρονομικές απολαύσεις που θα σου προσφέρει ένα τριήμερο ταξίδι στο Μιλάνο, είναι αρκετά για να δημιουργήσουν μια αξέχαστη εμπειρία. Η πρωτεύουσα του ιταλικού βορρά σου δίνει αμέτρητες επιλογές για ένα ανοιξιάτικο city break. Τις must στάσεις θα τις βρεις εδώ, και σε περίπτωση που θέλεις να ξεφύγεις από την πόλη, η Λίμνη Κόμο βρίσκεται σε απόσταση μίας ώρας με το τρένο.

Βαλέτα, Μάλτα

Η μικρή και ηλιόλουστη πρωτεύουσα της Μάλτας, είναι το ιδανικό city break για μια απόδραση τις ζεστές μέρες τις άνοιξης. Ένα ταξίδι στη Βαλέτα θα σε κάνει να γυρίσεις πίσω στον χρόνο, ενώ η πλούσια ιστορία και η μεσαιωνική ομορφιά της θα σου κλέψουν τις εντυπώσεις. Αναγνωρίστηκε επίσημα ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO το 1980, και βρίθει από δεκάδες μνημεία, όμορφα σοκάκια, ντιζαινάτα ξενοδοχεία και πολυσύχναστα μπαρ. Ο Καθεδρικός ναός του Αγίου Ιωάννη, που φιλοξενεί δύο από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα του Καραβάτζιο, είναι ένα μικρό «θαύμα» που δεν πρέπει να παραλείψεις. Για να απολαύσεις έκπληκτή θέα, μπορείς να περπατήσεις έως τους Κήπους Άνω Μπαράκα.

Βουδαπέστη, Ουγγαρία


Η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας χωρίζεται σε δύο ξεχωριστά μέρη, τη Βούδα και την Πέστη, από τον πανέμορφο ποταμό Δούναβη. Τα περισσότερα πράγματα μπορείς να τα κάνεις στην Πέστη, όπου θα βρεις πλήθος εστιατορίων, πολλά σημεία με street-food, όμορφα καφέ και ιδιαίτερα καταστήματα. Μια βόλτα στη γέφυρα- ορόσημο, Chain Bridge, επιβάλλεται. Από την πλευρά της Βούδας, υπάρχει το μαγευτικό Κάστρο της Βούδας και μερικά από τα πιο γνωστά ιαματικά λουτρά της Βουδαπέστης.

Σεβίλλη, Ισπανία


Η Σεβίλλη, η πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας, είναι μια από τις πιο ατμοσφαιρικές και ηλιόλουστες πόλεις της Ευρώπης. Γραφικά μεσαιωνικά δρομάκια, μοναδικές γειτονιές, μυρωδιά γιασεμιών, φλογερές σκηνές του φλαμένκο, εξωφρενική μαυριτανική αρχιτεκτονική, μπορούν απλώς να σε καθηλώσουν. Η Σεβίλλη είναι η «καρδιά» της πραγματικής αίγλης του παλιού κόσμου και η μοναδική επιλογή για ένα τριήμερο ταξίδι την άνοιξη. Εκεί, φιλοξενείται και μια από τις όμορφες πλατείες στην Ευρώπη, η Plaza de España, ένα εξαιρετικό παράδειγμα της αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής.

Πόρτο, Πορτογαλία

Η δεύτερη μεγαλύτερη πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη Λισαβόνα και με έναν σαφώς διαφορετικό χαρακτήρα από τις άλλες περιοχές, το Πόρτο ξεκάθαρα αξίζει μια θέση στην bucket list σου. Κάθε εβδομάδα εγκαινιάζεται ένα νέο μουσείο, ένα εστιατόριο, ένα ξενοδοχείο, ένα μπαρ ή ένα concept store. Αυτή την πόλη των χρωμάτων, μπορείς πολύ εύκολα να τη γυρίσεις με τα πόδια, ενώ μερικές από τις εμπειρίες που χρειάζεται να ζήσεις είναι να ανεβείς στον πύργο Clerigos, να επισκεφτείς τα κελάρια κρασιού, αλλά και να δεις την περιοχή Cais da Ribeira.

Ντουμπρόβνικ, Κροατία

Πολλοί το αποκαλούν «μαργαριτάρι της Αδριατικής» και δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε το γιατί. Το Ντουμπρόβνικ έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO και είναι ένας τέλεια διατηρημένος τόπος, γεμάτος με κομψή μπαρόκ αρχιτεκτονική, δαιδαλώδη σοκάκια και κορυφαία εστιατόρια για να απολαύσεις θαλασσινά. Είναι top προορισμός για την άνοιξη και το καλοκαίρι, καθώς η ηλιόλουστη ακτογραμμή της πόλης είναι απλώς φανταστική. Σίγουρα, δεν γίνεται να παραλείψεις μια βόλτα στα μεσαιωνικά τείχη της Παλιάς Πόλης, όπου και θα μαγευτείς από τη θέα.

Μπολόνια, Ιταλία

Η γαστρονομία και η ιστορία γίνονται ένα στην Μπολόνια. Κάποιοι, την αποκαλούν «La Dotta» (Η μορφωμένη), ως αναφορά στο πανεπιστήμιο που ιδρύθηκε το 1088. Κάποιοι, την ξέρουν ως «La Rossa» (Η κόκκινη), χάρη στις κόκκινες αποχρώσεις της μεσαιωνικής παλιάς πόλης της, ενώ άλλοι την περιγράφουν ως «La Grossa» (Η χοντρή). Περπατώντας στα ιστορικά δρομάκια ή πίνοντας spritzes, κάθε ταξιδιώτης μπορεί να φανταστεί τη ζωή εκεί, όπως ήταν πριν από αιώνες. Το ιστορικό κέντρο της πόλης είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, όπου και θα βρεις αξιοθέατα όπως τους Δύο Πύργους, τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου και την Piazza Maggiore.