UPDATE #NOW

«Εργασία Μου»: Η πρώτη πλατφόρμα εύρεσης εργασίας για άτομα με νοητική αναπηρία στην Ελλάδα


JTeam

8 Φεβρουαρίου 2022

«Εργασία Μου»: Η πρώτη πλατφόρμα εύρεσης εργασίας για άτομα με νοητική αναπηρία στην Ελλάδα
pexels
Η πρώτη πλατφόρμα εύρεσης εργασίας  για άτομα με νοητική αναπηρία στην Ελλάδα είναι γεγονός και στοχεύει στην καταπολέμηση των ανισοτήτων και των αποκλεισμών.

H νοητική αναπηρία χαρακτηρίζεται από βασικά ελλείμματα στη διανοητική λειτουργία και στην προσαρμοστική συμπεριφορά των ατόμων σε πολλούς τομείς της καθημερινότητας. Τα άτομα με αναπηρία δυσκολεύονται στη γραφή, την ανάγνωση, την εννοιολόγηση, την αντίληψη του χρόνου και του χώρου αλλά και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, αφορούν και την επικοινωνία στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Τα άτομα με αναπηρία παρουσιάζουν συχνά έλλειψη αυτοπεποίθησης και χαμηλή αυτοεκτίμηση και η κυριότερη αιτία είναι ο κοινωνικός στιγματισμός. Με βασικό γνώμονα τις προκαταλήψεις, τις ανισότητες και τον αποκλεισμό που βιώνουν όσοι έχουν αναπηρία, το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ δημιούργησε μια πρωτότυπη πλατφόρμα.

Η πλατφόρμα «Εργασία Μου» βοηθάει ανθρώπους με νοητική αναπηρία να βρίσκουν την εργασία που τους ταιριάζει και αυτό είναι από τα πιο ουσιαστικά βήματα που έχει γίνει ποτέ στη χώρα μας για όσους δεν θέλουν να αισθάνονται πια αποκλεισμένοι από την κοινωνία.

Πρόκειται για μια πλατφόρμα, που δημιουργήθηκε από το κέντρο ειδικής αγωγής EEA Margarita, και στοχεύει να βρεθεί πιο κοντά στην ισότητα, δίνοντας μια αληθινή ευκαιρία ενσωμάτωσης και επαγγελματικής αποκατάστασης.

Το Μαργαρίτα λειτουργεί από το 1979 ως κέντρο επαγγελματικής κατάρτισης ατόμων με νοητική αναπηρία, και πλέον, μέσω της πλατφόρμας ergasiamou.gr προχωράει και στην σύνδεση των ατόμων αυτών με την αγορά εργασίας.

Η πλατφόρμα είναι σίγουρο ότι θα προσελκύει με τον καιρό όλο και περισσότερα άτομα με ικανότητες, ταλέντα και ισχυρή θέληση να εργαστούν και να αυτονομηθούν, καταρρίπτοντας κάθε στερεότυπο γύρω από την ταυτότητά τους.