UPDATE #NOW

Ο Nicolas Cage αναλύει τη σχεδόν παρανοϊκή ζωή του και όλα, τελικά, βγάζουν νόημα


Κλέλια Φατούρου

22 Μαρτίου 2022

Ο Nicolas Cage αναλύει τη σχεδόν παρανοϊκή ζωή του και όλα, τελικά, βγάζουν νόημα
GQ Magazine/Jason Nocito
Στο πρόσφατο προφίλ του στο περιοδικό GQ, ο σπουδαίος ηθοποιός μιλά για τα παιδικά του χρόνια, τους αμέτρητους ρόλους, τα χρέη και τη νέα του ζωή

Nicolas Cage. Ένα όνομα, ένας θρύλος, μία παράνοια. Αυτό πιστεύουμε για τον 58χρονο ηθοποιό και ίσως τον αδικούμε, επειδή δεν ξέρουμε πολλά τελικά για τη ζωή του. Έδωσε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, μαζί με μία ακόμα πιο ενδιαφέρουσα φωτογράφηση, και μίλησε για όλα.

Τα τελευταία χρόνια ζει στο Las Vegas για καθαρά φορολογικούς λόγους, και το σπίτι του είναι γεμάτο με πτηνά και ψάρια που έσωσε από ένα pet shop, επειδή ο ιδιοκτήτης πέθανε. Θυμάται εκείνη την εποχή που είχε στο σπίτι του ένα δικέφαλο φίδι, αλλά τελικά δώρισε σε ζωολογικό κήπο, ή κρανίο δεινοσαύρου, που τελικά ήταν κλεμμένο από τη Μογγολία.

Παντρεύτηκε πριν από έναν χρόνο την 27χρονη Riko Shibata και περιμένουν το πρώτο τους παιδί. Τα τελευταία 12 χρόνια έχει γυρίσει περισσότερες από 100 ταινίες, σε σημείο που έκανε τους πάντες να πιστεύουν ότι έχει τρελαθεί και να φτιάχνουν memes από τους ρόλους του. Κι όμως, η αλήθεια είναι ότι το έκανε εξαιτίας του χρέους που τον έπνιγε. Οι άσκοπες αγορές ακινήτων σε όλο τον κόσμο και ένας μάνατζερ που τον οδήγησε στη χρεοκοπία, ήταν ο λόγος που αποφάσισε να παίξει σε όλες τις προτάσεις που του έκαναν. Τελικά ξεχρέωσε πριν από ενάμιση χρόνο.

Ο Nicolas Cage θα παίξει τον Nicolas Cage

Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι αν το κάνεις για να μας τρολάρει ή αν το εννοεί, η απάντηση είναι κάπου στη μέση. Το 2019, ο σκηνοθέτης Tom Gormican του έστειλε το σενάριο της ταινίας "The Unbearable Weight of Massive Talent", είδε ότι θα υποδυόταν τον Nick Cage, έναν ξεπεσμένο ηθοποιό δράσης που μπλέκεται σε μία περιπέτεια με τη CIA. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η ταινία χρησιμοποιεί τεχνολογία που κάνει τον Cage να μοιάζεις μικρότερος, ώστε να υποδυθεί τον Nicky Cage, που είναι η νεότερη εκδοχή του. Μπερδεύτηκες ε;

«Νομίζω ότι ένας λόγος που το έκανα, είναι για να αποδεχθώ όλα όσα μου συνέβησαν τα τελευταία χρόνια. Υπάρχει μία σκηνή που φιλιέμαι με τον νεότερο εαυτό μου. Η αρχική ιδέα ήταν να το κάνω στο μάγουλο, αλλά τελικά έβαλα γλώσσα».

Η παιδική ηλικία του Cage

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο Francis Ford Coppola είναι ο θείος του και σε αυτόν οφείλει τους πρώτους ρόλους της καριέρας του. Δεν ξέρουμε όμως ότι μεγάλωσε με τον πατέρα του, August, οποίος ήταν καθηγητής λογοτεχνίας και «ο πιο έξυπνος άνθρωπος που έχω γνωρίσει». Και ο άνθρωπος που τον μύησε στην όπερα, που λατρεύει σταθερά μέχρι σήμερα. Μεγάλωσε σε ένα διαμέρισμα ενώ η μητέρα του, πρώην χορεύτρια και χορογράφος, νοσηλευόταν με σχιζοφρένεια και κατάθλιψη την περισσότερη νεαρή ζωή του Cage. «Την παρακολουθούσα να μιλάει στον τοίχο και για εμένα ήταν σουρεαλιστική έμπνευση. Θα μπορούσα να κοιτάξω από την άλλη, αλλά ήταν πολύ ενδιαφέρον».

Ο πατέρας του πέθανε πριν 12 χρόνια, αλλά είχαν προλάβει να συμφιλιωθούν και να έρθουν πολύ κοντά. Του λείπει πολύ ακόμα ενώ πληρώνει τη φροντίδα της υγείας της μητέρας του (ένας ακόμη λόγος για να κάνει πολλές ταινίες μαζί).

Οι σκηνοθέτες που μιλούν για εκείνον στη συνέντευξη, αποθεώνουν το ταλέντο και την εργατικότητά του. «Είναι απίστευτος και δεν ξέρεις ποιο θα είναι το επόμενο βήμα του», αναφέρει ο Jerry Bruckheimer. «Είναι γεννημένος ηθοποιός, και όχι επειδή έτυχε να γεννηθεί στην οικογένεια Coppola. Είχε έναν μοναδικό τρόπο να νιώθει και να βλέπει τα πράγματα», συμπληρώνει ο Oliver Stone.

Αν ρωτήσεις τους συνεργάτες του να σου πουν μία θεότρελη ιστορία για τον Cage, μάλλον δεν θα έχουν κάτι να σου πουν. Θεωρούν ότι είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στον ρόλο, δουλεύει πολύ και έχει πάντα ιδέες να προτείνει. Ακόμα και στο σπίτι του, προτιμά να χαλαρώνει σε απόλυτη σιωπή, φορώντας τη στολή kung-fu, διαβάζοντας ένα βιβλίο. Δουλεύει έναν ακόμη ρόλο, αυτόν του Dracula στην ταινία "Renfield". Και εκείνον του συζύγου, για 5η φορά, ελπίζοντας ότι αυτή τη φορά θα πάνε όλα καλά. Είναι σε φάση εξάλλου που έχει κάνει ειρήνη με τον εαυτό του.

Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη στο GQ