UPDATE #NOW

H Florence Welch επέστρεψε: Ο νέος δίσκος, τα 8 χρόνια νηφαλιότητας και η σκέψη για μητρότητα


Κλέλια Φατούρου

27 Απριλίου 2022

H Florence Welch επέστρεψε: Ο νέος δίσκος, τα 8 χρόνια νηφαλιότητας και η σκέψη για μητρότητα
Η τραγουδίστρια των Florence+The Machine νιώθει ότι η ζωή της άλλαξε δραματικά μετά τα 33 και πλέον έχει άλλες ανάγκες

Έχουν περάσει 15 χρόνια από τότε που ακούσαμε για πρώτη φορά τους Florence + the Machine και από τότε έχουν αλλάξει πολλά. Αλλά μπορεί και τίποτα. Η lead singer μίλησε για όλα στη βρετανική Vogue και φωτογραφήθηκε από τη σκηνοθέτιδα των κλιπ της και διάσημη φωτογράφο, Autumn de Wilde.

Ο νέος δίσκος του συγκροτήματος "Dance Fever" είναι ο 5ος τους και θυμίζει πολύ την ευφορία των κομματιών της αρχής τους. Έχουν παίξει σε αμέτρητα φεστιβάλ, έχουν πουλήσει εκατομμύρια δίσκους και έχουν λάβει 6 υποψηφιότητες για Grammy. Το Dance Fever μοιάζει με το πρώτο album, "Lungs" αλλά «με περισσότερη αυτογνωσία», όπως λέει η Florence. Η φωτογράφος και σκηνοθέτιδα του κομματιού "Free", αλλά και των υπολοίπων του δίσκου, Autumn de Wilde, πιστεύει ότι η Welch είναι μία ιδιοφυία που προκαλεί ηλεκτρισμό. Ένιωσε ότι η νέα δουλειά ήταν πολύ σύγχρονη και ωμή, αλλά με χώρο για πλούσια φαντασία. Σαν ένα αρχαίο παραμύθι μέσα στο οποίο δραπετεύεις.

Η νηφαλιότητα, οι διατροφικές διαταραχές και η πανδημία

Η Florence δεν πίνει αλκοόλ εδώ και 8 χρόνια, αλλά όπως λέει, η πανδημία δοκίμασε τις αντοχές της. «Όταν είσαι νηφάλιος, η καραντίνα είναι μία άφιλτρη πραγματικότητα. Το μυαλό σου δεν κάνει διαλείμματα και κατανοώ απόλυτα εκείνους που ξανακύλησαν τα τελευταία δύο χρόνια». Το ότι δεν επέστρεψε στη διατροφική διαταραχή της, το λέει και θαύμα. «Η ανορεξία σου δίνει ένα αίσθημα σιγουριάς και ελέγχου αλλά ευτυχώς έχω ανθρώπους στη ζωή μου που μπορώ και μιλάω χωρίς ντροπή για τις σκέψεις που αναδύονται».

Πέρασε την πανδημία στο νότιο Λονδίνο με τον σύντροφό της -για τον οποίο έχει επιλέξει να μην μιλά δημοσίως- έβαζε πολλή σκούπα για να είναι σε κίνηση και της έλειψαν φριχτά οι συναυλίες, που δεν τις βλέπει ως δουλειά αλλά ως τρόπο να εκφράζει την πνευματικότητά της. Είδε για πρώτη φορά πολλά θρίλερ και φορούσε μόνο cosy ρούχα.

Η σκέψη για μητρότητα

Η 35χρονη πλέον Florence Welch νιώθει ότι έχει πλέον κι άλλες επιθυμίες αλλά δεν είναι ακόμα σίγουρη για αυτές. «Δεν είμαι μητέρα/Δεν είμαι νύφη/Είμαι βασιλιάς», τραγουδά στο κομμάτι "King". Θεωρεί ότι η μητρότητα είναι το πιο γενναίο πράγμα στον κόσμο γιατί έχεις πίστη και αφήνεις τον έλεγχο. «Πάντα έτρεχα μακριά από μεγάλα συναισθήματα, όπως η αγάπη. Έχω μία συναισθηματική ανωριμότητα και σε αυτό έχουν παίξει ρόλο οι διατροφικές διαταραχές και ο εθισμός». Παραδέχεται ότι έχει μία αρκετά πολύπλοκη σχέση με το σώμα της και τώρα που νιώθει κάπως καλύτερα, δεν ξέρει αν είναι έτοιμη για αλλαγή.

Τα 33 της ωστόσο, ήταν η χρονιά που αναστήθηκε, όπως υποστηρίζει. Τώρα συνειδητοποιεί ότι δεν χρειάζεται να βγεις με τους χειρότερους ανθρώπους για να γράψεις καλά τραγούδια. Δεν έχει πλέον την ίδια ενέργεια για δουλειά, ούτε για τεράστια συναισθηματική φόρτιση. Τα τραγούδια της εξάλλου μιλούν πάντα για όλα όσα βιώνει. Τα τελευταία χρόνια της έδειξαν ότι υπάρχει και μία άλλη ζωή. «Θυμάμαι να κάθομαι στην κουζίνα, να κοιτάζω δύο παλιούς καλούς μου φίλους και να σκέφτομαι το πόσο τυχερή είμαι. Ίσως δεν είναι όλα δουλειά και επιτυχία. Ίσως υπάρχουν και άλλοι τρόποι να νιώσεις ολοκληρωμένη και γειωμένη».

Διάβασε όλη τη συνέντευξη στη βρετανική Vogue

TAGS