UPDATE #NOW

Ο Dave Chappelle δέχθηκε επίθεση πάνω στη σκηνή σε φεστιβάλ του Netflix


Κλέλια Φατούρου

4 Μαΐου 2022

Ο Dave Chappelle δέχθηκε επίθεση πάνω στη σκηνή σε φεστιβάλ του Netflix
Ο Dave Chappelle δέχτηκε επίθεση στη σκηνή, αλλά η συνέχεια ήταν μάλλον χειρότερη

Αν και αποδοκιμάζουμε τη βία, από όπου και αν έρχεται, ο Dave Chappelle μάλλον αποδοκιμάστηκε με κυριολεκτικό τρόπο για όλη την ιστορία με το Netflix και τα τρανσφοβικά σχόλια που κάνει σε (σχεδόν) κάθε live του.

Ο 47χρονος κωμικός δέχτηκε επίθεση ενώ βρισκόταν στη σκηνή του φεστιβάλ κωμωδίας Netflix is a Joke στο Los Angeles. Ένας άντρας ανέβηκε στη σκηνή, έτρεξε καταπάνω του, του έβαλε τρικλοποδιά, με τους δύο να προσγειώνονται στο έδαφος.

Ο μουσικός Ε5quire που βρέθηκε στο event, και ήταν από τους πρώτους που τουίταρε για το σκηνικό, ανέφερε ότι αυτό έγινε προς το τέλος του σόου του Chappelle. «Έκανε το συνηθισμένο τελευταίο του σχόλιο και κάλεσε στη σκηνή τους κωμικούς για να χειροκροτηθούν από το κοινό. Ξαφνικά, ένας άσχετος τύπος που καθόταν μπροστά μπροστά, ανέβηκε στη σκηνή και έτρεξε προς το μέρος του. Έβαλε τρικλοποδιά στον Dave, έπεσαν, ήρθαν στα χέρια και τότε όλοι στη σκηνή έτρεξαν να βοηθήσουν, συμπεριλαμβανομένης και της ασφάλειας του κωμικού».

Ο Chappelle συνέχισε κανονικά ενημερώνοντας ότι είναι καλά και ευχαρίστησε τον συνάδελφό του, Jamie Foxx, που έτρεξε για να τον βοηθήσει. Ένα από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν δείχνουν τον άνθρωπο που του επιτέθηκε να απομακρύνεται με ένα φορείο και να μπαίνει σε ασθενοφόρο, όπου σύμφωνα με το tweet δέχτηκε σωματική βία από τουλάχιστον 10 ανθρώπους. Σύμφωνα πάντως με άλλους μάρτυρες που τούιταραν, ο άνθρωπος που του επιτέθηκε δέχτηκε πολύ μεγαλύτερη σωματική βία, ενώ ο Chappelle έκανε πλάκα στο μικρόφωνο για τον Jamie Foxx.

Για την (πολύ πρόσφατη) ιστορία, ο κωμικός είχε προκαλέσει κύματα οργής από την τρανς κοινότητα, εντός και εκτός Netflix για τα απαράδεκτα σχόλια που έκανε στο τελευταίο special επεισόδιο για την πλατφόρμα. Οι εργαζόμενοι διαδήλωσαν μπροστά από τα κεντρικά γραφεία του Netflix στο Los Angeles και ο CEO, Ted Sarandos υποστήριξε απλά ότι πρέπει να υπάρχει πολυφωνία.

TAGS