UPDATE #NOW

GQ The Metaverse Issue: Ο Brad Pitt μας βάζει μέσα στα όνειρά του και στον νέο του εαυτό


Κλέλια Φατούρου

22 Ιουνίου 2022

GQ The Metaverse Issue: Ο Brad Pitt μας βάζει μέσα στα όνειρά του και στον νέο του εαυτό
ELIZAVETA PORODINA
Ο Brad Pitt ξεδιπλώνει τον εαυτό του και εμβαθύνει στα όνειρα που βλέπει, ενώ αναρωτιέται γιατί έχουμε έρθει σε αυτόν τον κόσμο

«Έχει τη στόφα του παλιού σταρ, που δεν βρίσκεις πλέον στους ηθοποιούς. Σαν τον Robert Redford και τον Paul Newman», λέει ο Quentin Tarantino για τον Brad Pitt. Και ενώ νιώθουμε ξέρουμε πάρα πολλά για εκείνον, οι πληροφορίες μας περιορίζονται στους ρόλους του, στις επώνυμες ερωτικές σχέσεις και στα δύο ακόμα πιο επώνυμα διαζύγιά του.

Η συνέντευξη που παραχώρησε στο GQ αποκαλύπτει τον νέο εαυτό του Brad Pitt, μακριά από εξαρτήσεις και διάθεση για αυτοεξερεύνηση. Μιλά με πάθος για τα όνειρα που βλέπει και πόσο τον βοηθά να τα καταγράφει το πρωί που ξυπνά. Επί 5 χρόνια, έβλεπε ότι κάποιος τον μαχαίρωνε ξαφνικά, και ενώ υπήρχαν παραλλαγές, το τέλος ήταν πάντα το ίδιο. Θάνατος από μαχαίρι. Ερμηνεύοντάς το, θεωρεί ότι έχει να κάνει με τις θαμμένες ανάγκες που είχε από παιδί αλλά δεν του επέτρεψαν να εκφράσει. Τον υγιή θυμό, την ατομικότητα ή το να έχει τη δική του φωνή.

Ο 58χρονος ηθοποιός και παραγωγός δείχνει να έχει έρθει πολλά βήματα πιο κοντά στον εαυτό του και είναι σε μία φάση που αναρωτιέται γιατί έχει γεννηθεί και τι θα ακολουθήσει. Έκοψε μαχαίρι το αλκοόλ πριν από 6 χρόνια, αμέσως μετά τον χωρισμό του από την Angelina Jolie, και η πανδημία του έδωσε το κίνητρο να κόψει και το τσιγάρο. Το ησυχαστήριό του στο Hollywood Hills (ένα από τα πολλά) είναι το μέρος όπου κλείνεται στον εαυτό του και να νιώθει ότι είναι ελεύθερος. Αν και για εκείνον, η απόλυτη ελευθερία ισούται με τη δημιουργία.

Όταν αφιερώνεται σε ένα project, νιώθει ευτυχισμένος, πράγμα που υποστηρίζουν και οι φίλοι του. «Όταν χάνεται στη διαδικασία της δημιουργίας, υπάρχει κάτι μαγικό. Είναι σαν να φωτίζει το μέσα του και του δίνει δύναμη», αναφέρει ο φίλος του Flea, ο μπασίστας των Red Hot Chili Peppers. Εδώ και πολλά χρόνια, έχει επιλέξει κυρίως τον ρόλο του παραγωγού, φτιάχνοντας την εταιρία του Plan B Entertainment, και δίνει την ευκαιρία στους δημιουργούς να αναδείξουν το ταλέντο τους.

Μιλά για το Women Talking, που βασίζεται σε μυθιστόρημα της Miriam Toew και παρουσιάζει μία ομάδα γυναικών που συνασπίζονται ενάντια στους βιαστές τους. «Είναι μία ταινία που δεν έχουμε δει ξανά». Η ταινία Blonde, για τη ζωή της Marilyn Monroe, είναι ένα ακόμη project για το οποίο νιώθει πολύ περήφανος. Ο ίδιος επιλέγει να κάνει πολύ μικρά guest, σε εκκεντρικούς ρόλους, αλλά φέτος πρωταγωνιστεί στο blockbuster Bullet Train, που σκηνοθετεί ο David Leitch, ο άνθρωπος που έκανε τον κασκαντέρ του Pitt σε διάφορες ταινίες.

Jenny.Gr
GQ Magazine/Elizaveta Porodina

Αυτό που ίσως να μην γνώριζες για τον Mr. Pitt είναι ότι έφτασε στο Hollywood με το Datsun του, ενώ ήθελε ελάχιστα για να αποφοιτήσει από τη σχολή δημοσιογραφίας στο Πανεπιστήμιο του Missouri. Ονειρευόταν να γίνει καλλιτεχνικός διευθυντής αλλά η πραγματικότητα τον προσγείωσε. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε από το να εκφράζεται μέσα από την τέχνη. Εξασκείται ακόμα στην κιθάρα του και παθαίνει εμμονή με ό,τι τον αγγίζει μουσικά και φτιάχνει κηροπήγια από πορσελάνη.

Αυτό που θα ήθελε να αλλάξει είναι το να μπορεί να θυμάται τα πρόσωπα που γνωρίζει, έτσι ώστε να μην νομίζει ο κόσμος ότι είναι σνομπ. Είναι σχεδόν σίγουρος ότι πάσχει από προσωπαγνωσία αλλά αν γνωρίσει κάποιον, δείχνει πραγματική ενσυναίσθηση και απορροφάται από την κουβέντα. Θεωρεί ότι όλοι έχουμε πληγωμένες καρδιές και το κλειδί είναι απλώς το να το αποδεχτούμε. «Είμαι δολοφόνος. Είμαι εραστής. Έχω την ικανότητα να δείχνω τρομερή ενσυναίσθηση αλλά μπορώ να γίνω και τρομερά μικροπρεπής». Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Brad Pitt είναι μία πολυσχιδής προσωπικότητα, προσβάσιμη αλλά και ταυτόχρονα απροσπέλαστη, με αρκετή μοναχικότητα αλλά και ανάγκη για επαφή. Και όλα αυτά μαζί.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο GQ