UPDATE #NOW

Υπόθεση Epstein: Η Ghislaine Maxwell καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκισης για sex trafficking


Κλέλια Φατούρου

29 Ιουνίου 2022

Υπόθεση Epstein: Η Ghislaine Maxwell καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκισης για sex trafficking
Getty Images
Η φυλάκισή της δικαιώνει αμέτρητα θύματα

Η μίνι σειρά του Netflix "Jeffrey Epstein: Filthy Rich" αποκάλυψε με λεπτομέρειες την παιδοφιλική δράση του μεγιστάνα, καθώς και των συνεργατών και celebrities που φιλοξενούσε στο ιδιωτικό νησί του. Ο Epstein καταδικάστηκε , αυτοκτόνησε στο κελί του, αλλά η βασική συνεργός του και socialite της Νέας Υόρκης, Ghislaine Maxwell διέφυγε των αρχών και κρυβόταν στη Νέα Υόρκη.

Τελικά το FBI την εντόπισε το 2020 και το 2021 πήγε σε δίκη με την κατηγορία του sex trafficking. Διακινούσε ανήλικα κορίτσια στη διάθεση του Epstein αλλά και των φίλων του, για περίπου 20 χρόνια. Και το πρωί της Τρίτης, προσήλθε στη δικαστική αίθουσα, και άκουσε τη δικαστή Alison J. Nathan να λέει: «Βρίσκω ότι η εγκληματική δραστηριότητά της ήταν εκτεταμένη. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι αν και ο Epstein ήταν στο επίκεντρο αυτού του συνόλου, η κα Maxwell δεν τιμωρείται στη θέση του. Τιμωρείται για τα φρικτά εγκλήματα που διέπραξε η ίδια».

Λίγο πριν την καταδίκη της, η κατηγορούμενη ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα για τον πόνο που βίωσαν. «Εύχομαι ειλικρινά σε όσους βρίσκονται εντός και εκτός δικαστικής αίθουσας να δοθεί σήμερα ένα τέλος σε αυτό το φριχτό κεφάλαιο. Ελπίζω αυτή η μέρα να σας βοηθήσει να ταξιδέψετε από το σκοτάδι στο φως».

Τα θύματα, με κεντρικό την Virginia Giuffre, κατέθεσαν εναντίον της για όλες τις στιγμές που έζησαν στα χέρια της και θεωρούν ότι της αξίζει να περάσει την υπόλοιπη ζωή της στη φυλακή. «Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Ο Jeffrey Epstein ήταν αδιαμφισβήτητα ένα απαίσιος παιδόφιλος. Αλλά δεν θα τον είχα συναντήσει ποτέ αν δεν ήσουν εσύ (απευθυνόμενη στη Maxwell). Ghislaine, σου αξίζει να περάσεις την υπόλοιπη ζωή σου σε ένα κελί και να παγιδευτείς για πάντα σε ένα κλουβί, έτσι όπως παγίδευσες τα θύματά σου», δήλωσε η Giuffre μέσω της δικηγόρου της.

Η Maxwell είπε ότι της είναι δύσκολο να ακούει όλες αυτές τις ιστορίες πόνου και να απορροφήσει το πόσο κακό προξένησε σε αμέτρητες γυναίκες. «Πιστεύω ότι ο Epstein ήταν ένας χειριστικός, πονηρός και εξουσιαστικός άντρας που ξεγελούσε όλους όσοι βρίσκονταν κοντά του», είπε για να υπερασπιστεί τον εαυτό της ενώ θεωρεί ότι η προνομιούχα αλλά προβληματική παιδική της ηλικία της έκανε ευάλωτη σε αυτόν τον άντρα.

Οι εισαγγελείς ζήτησαν από 30 έως 55 χρόνια φυλάκισης, περιμένοντας ότι θα λάβει το minimum των 30 χρόνων. Η υπεράσπιση της Maxwell ζήτησε 4-5 χρόνια αλλά η απόφαση κατέληξε στα 20 χρόνια, για sex trafficking. Και αυτή είναι μία κάποια δικαίωση για τα αμέτρητα θύματα των δύο ανθρώπων που μεγαλουργούσαν κάποτε στη Νέα Υόρκη.