UPDATE #NOW

FTSE 100: Οι διευθύντριες αμείβονται 74% λιγότερο από τους άντρες συναδέλφους τους


JTeam

18 Ιουλίου 2022

Γυναίκα μιλάει στο τηλέφωνο
Pexels.com
Οι γυναίκες διευθύντριες στις 100 πιο κερδοφόρες εταιρείες του χρηματιστηρίου του Λονδίνου αμείβονται 74% λιγότερο από τους άντρες συναδέλφους τους, αλλά μιλάμε ακόμα για ισότητα και κερδισμένες μάχες

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Mattison Public Relations, οι διευθύντριες στις εταιρείες FTSE 100 του χρηματιστηρίου του Λονδίνου αμείβονται κατά μέσο όρο 245.000 λίρες το χρόνο, σε αντίθεση με τους διευθυντές των οποίων ο μέσος μισθός είναι 935.000 λίρες. Η ίδια έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες σε ηγετικές θέσεις παίρνουν κατά μέσο όρο 4% αύξηση κάθε χρόνο, που ισοδυναμεί με 9.000 λίρες. Αντιστοίχως, ο μισθός των ανδρών στις ίδιες θέσεις αυξάνεται κατά 7%, δηλαδή 59.000 λίρες το χρόνο. Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι οι γυναίκες καλύπτουν το 14% των ηγετικών θέσεων των FTSE 100 εταιρειών

Τον τελευταίο χρόνο, το μισθολογικό χάσμα στις εταιρείες FTSE 100 έχει αυξηθεί κατά 1%. Η διαφορά είναι επίσης πολύ μεγαλύτερη από την υπόλοιπη αγορά εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η μισθολογική διαφορά είναι μόνο 15,4%. Σύμφωνα με τα πορίσματα της έρευνας, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι εταιρείες επιλέγουν περισσότερους άντρες για ηγετικούς ρόλους, οι οποίοι με τη σειρά τους επαναπαύονται και δεν επιζητούν να αλλάξουν τα δεδομένα.

Ακόμα και σε χαμηλότερες, μη ηγετικές θέσεις, οι γυναίκες συνεχίζουν να πληρώνονται λιγότερο από τους άντρες, με μέσους μισθούς τις 101.000 και τις 166.000 λίρες αντίστοιχα.

Η Maria Hughes, διευθύντρια στη Mattison σχολίασε για τα αποτελέσματα της έρευνας: «Οι εταιρείες θέλουν να δείξουν την αφοσίωσή τους στη διαφορετικότητα, αλλά δεν μπορούν να συνεχίσουν να το κάνουν και να κρατάνε τις γυναίκες εκτός συμβουλίων εν έτει 2022».

Η πιο καλοπληρωμένη γυναίκα σε εταιρεία FTSE 100 είναι η Emma Walmsley, CEO της GlaxoSmithKline. Είναι επίσης η μόνη γυναίκα στη λίστα με τους 50 πιο καλοπληρωμένους διευθυντές σε εταιρείες FTSE 100.