UPDATE #NOW

Η Ana de Armas συμφωνεί με τον Daniel Craig και δεν θέλει θηλυκό James Bond


Κλέλια Φατούρου

21 Ιουλίου 2022

Η Ana de Armas συμφωνεί με τον Daniel Craig και δεν θέλει θηλυκό James Bond
Χρειάζεται γυναίκα James Bond ή το να δημιουργηθούν νέοι, εξίσου καλοί ρόλοι;

Η ηθοποιός Ana de Armas ήταν στα highlights του τελευταίου James Bond, με πρωταγωνιστή τον Daniel Craig, και είναι λογικό να τη ρωτούν για το αν θα είναι εκείνη η επόμενη 007.

«Δεν υπάρχει λόγος να έχουμε έναν θηλυκό Bond. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει η ανάγκη να κλέψουμε τον χαρακτήρα κάποιου άλλου. Πρόκειται για φαντασία που οδηγεί στον κόσμο και το μυαλό του James Bond. Εκεί όπου υπάρχει το δικό του σύμπαν. Αυτό όμως που θα ήθελα πραγματικά είναι θηλυκοί ρόλοι στις ταινίες Bond, που θα παρουσιάζουν κάτι διαφορετικό. Θα έχουν υπόσταση και αναγνώριση. Αυτό νομίζω είναι προτιμότερο από το να αλλάξει εντελώς αυτό που ήδη ξέρουμε».

Η De Armas έρχεται να συμφωνήσει με τα λεγόμενα του συμπρωταγωνιστή της, Daniel Craig, ο οποίος δήλωσε ότι η λύση είναι στο να υπάρξουν περισσότεροι ρόλοι και ευκαιρίες για τις γυναίκες κάθε χρώματος. «Γιατί να παίξει μία γυναίκα τον Bond, όταν θα έπρεπε να δημιουργηθεί ένας ρόλος εξίσου καλός, αλλά για γυναίκα;».

Σε όλο αυτό έχει προστεθεί και η παραγωγός Barbara Broccoli, η οποία συμφωνεί με τους προλαλήσαντες και ουσιαστικά μας λέει ότι δεν πρόκειται να δούμε γυναίκα James Bond. Η αλήθεια είναι ότι συμφωνούμε και το ζητούμενο είναι όντως να υπάρξει περισσότερος χώρος και ορατότητα για τις γυναίκες.

Υπάρχει βέβαια και η αντίθετη άποψη, αυτή της Lashana Lynch, που συμμετείχε στην τελευταία ταινία No Time To Die, και θέλει όλες τις επιλογές ανοιχτές. «Ο επόμενος Bond θα μπορούσε να είναι άντρας, γυναίκα, λευκός, μαύρος, Ασιάτης, μιγάς, νέος, γέρος. Στο τέλος της ημέρας, ακόμα και ένα δίχρονο θα μπορούσε να το κάνει γιατί ο κόσμος θα έτρεχε να το δει, ούτως ή άλλως». Η παραγωγή της επόμενης ταινίας θα ξεκινήσει σε 2 χρόνια, το λιγότερο, οπότε δεν έχουμε παρά να περιμένουμε.