UPDATE #NOW

MacOS 13 Ventura: Όσα φέρνει η Apple στο νέο της λειτουργικό σύστημα


JTeam

27 Ιουλίου 2022

iMac
Pexels.com
Η τελευταία ενημέρωση του λογισμικού της Apple έρχεται το φθινόπωρο για να ανανεώσει τα Messages, το Safari, τα Mail και το Continuity, αλλά περιλαμβάνει και κάποιες νέες λειτουργίες, όπως το Stage Manager

Το MacOS 13 Ventura είναι ήδη διαθέσιμο σε έκδοση beta, για όσους θέλουν να το δοκιμάσουν από τώρα. Για τους υπόλοιπους που θέλουν να περιμένουν μέχρι το φθινόπωρο για να ενημερώσουν το λογισμικό τους, η Apple έχει ανακοινώσει ήδη κάποια από τα νέα χαρακτηριστικά του συστήματος που στοχεύουν να αυξήσουν την παραγωγικότητα των χρηστών, περιορίζοντας τους παράγοντες που μπορεί να αποσπάσουν την προσοχή τους. Αυτά είναι λοιπόν τα νέα πολυαναμενόμενα χαρακτηριστικά του MacOS 13 Ventura:

Stage Manager

Το νέο Stage Manager οργανώνει από μόνο του όλα τα ανοιχτά παράθυρα και εφαρμογές στο αριστερό μέρος της οθόνης, ώστε ο χρηστης να μπορεί εύκολα να βρει ό,τι χρειάζεται. Το παράθυρο το οποίο χρησιμοποιεί βρίσκεται στο κέντρο της οθόνης, ενώ υπάρχει πλέον η δυνατότητα να οργανώσει τις εφαρμογές και τα παράθυρα σε γκρουπ, αν δουλεύει σε πολλά παράλληλα πρότζεκτ.

iCloud Shared Photo Library

Αν θέλετε να μοιραστείτε φωτογραφίες με τους φίλους σας, δεν θα χρειάζεται να τις στέλνετε πλέον σε group chat ή μέσω Air Drop. Το νέο λογισμικό περιλαμβάνει shared iCloud Libraries που θα μπορείτε να μοιράζεστε με έως και τέσσερις άλλους χρήστες. Η συμπερίληψη των φωτογραφιών θα είναι σε ένα βαθμό αυτοματοποιημένη, ανάλογα με τα πρόσωπα που εμφανίζονται σε κάθε φωτογραφία, την τοποθεσία ή την ημερομηνία.

Νέες λειτουργίες στο Messages

Το MacOS Ventura θα δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να σβήσει ή να διορθώσει μηνύματα έως και 15 λεπτά μετά την αποστολή τους. Αν μετά θελήσει, θα μπορεί να επαναφέρει τα διαγραμμένα μηνύματα έως και 30 μέρες αργότερα. Θα μπορεί επίσης να μαρκάρει μηνύματα ως αδιάβαστα, ακόμα κι αν τα έχει διαβάσει. Οι χρήστες θα μπορούν επίσης να βλέπουν ταινίες ή να ακούν μουσική μαζί με άλλους μέσω της εφαρμογής.

Live Captions

Για όσους αντιμετωπίζουν μειωμένη ακοή ή προβλήματα επεξεργασίας του ήχου, το νέο λογισμικό θα έχει και τη δυνατότητα δημιουργίας υπέρτιτλων σε πραγματικό χρόνο. Η λειτουργία αυτή θα απομαγνητοφωνεί σε πραγματικό χρόνο media, κλήσεις, ακόμα και συζητήσεις που λαμβάνουν χώρο στον ίδιο χώρο. Αναλόγως, ο χρήστης θα μπορεί να γράψει τα μηνύματά του, τα οποία ο υπολογιστής θα μπορεί να διαβάσει κατά τη διάρκεια κλήσεων.