UPDATE #NOW

Η Diane Keaton βαρέθηκε τις κωμωδίες και θα έπαιζε ακόμα και έναν δολοφόνο, αν το σενάριο ήταν καλό


Κλέλια Φατούρου

12 Αυγούστου 2022

Η Diane Keaton βαρέθηκε τις κωμωδίες και θα έπαιζε ακόμα και έναν δολοφόνο, αν το σενάριο ήταν καλό
Instagram/Diane
Η Diane Keaton θέλει να δοκιμάσει κι άλλα είδη, αλλά δεν της έρχονται προτάσεις

Μπορεί η Diane Keaton να είναι η βασίλισσα της κωμωδίας, αλλά πλέον είναι ανοιχτή να κάνει τα πάντα, με μόνη προυπόθεση να είναι καλό το σενάριο. «Μου αρέσει τόσο πολύ να δουλεύω, που δεν θα με πείραζε να δοκιμάσω κι άλλα είδη. Θα μπορούσα να παίξω κάποια φρικτή γυναίκα. Κάποιον ανώμαλο. Έναν δολοφόνο. Δώστε μου απλά την ευκαιρία και θα το κάνω».

Τι κι αν τη γνωρίσαμε κυρίως μέσα από τις ταινίες του Woody Allen και τον Νονό, σε στιλάτους και αδέξια αστείες περσόνες; H 76χρονη ηθοποιός είναι πρόθυμη να δοκιμάσει τα πάντα. «Δεν μου έρχονται πια πολλά σενάρια. Αλλά όταν προκύπτει κάτι καλό, το δέχομαι. Γενικά προτιμώ να μην κάνω τηλεόραση, εκτός αν είναι ένα επεισόδιο. Αλλά δεν θέλω να είμαι εκεί αν η ιστορία συνεχίζεται και συνεχίζεται. Νομίζω θα με τρέλαινε. Προτιμώ την ταινία γιατί τελειώνει».

Είναι κορίτσι του κινηματογράφου και απολαμβάνει τις ταινίες, ως θεατής, με τον παλιό κλασικό τρόπο. Σε μια μεγάλη αίθουσα, με μια μεγάλη οθόνη. «Λυπάμαι που το κοινό δεν πηγαίνει πια όπως παλιά. Στο σπίτι, υπάρχει πάντα η πιθανότητα διακοπής. Στο σινεμά, είσαι εκεί και συμμετέχεις. Μου λείπει αυτό».

Στη νέα κωμωδία που συμμετέχει, Mack & Rita, που σκηνοθετείται από την ηθοποιό Katie Aselton, ανταλλάσσει σώματα με την 30χρονη Elizabeth Lail, μετά από ένα τελετουργικό στο Palm Springs. Μέσα από αυτό τον ρόλο, η Keaton θα δείξει τις σωματικές κωμικές ικανότητές της και πώς να περπατά με τακούνια στιλέτο. Επόμενη στάση: ταινία τρόμου.