UPDATE #NOW

Ξέρατε πώς η κάμερα του iPhone σας μπορεί να κάνει μεταφράσεις;


JTeam

22 Αυγούστου 2022

iPhone σκανάρει βιβλίο
Unsplash
Αυτό το τρικ μπορεί να σας λύσει τα χέρια την επόμενη φορά που θα πάτε ταξίδι

Η τεχνολογία έχει διευκολύνει τα ταξίδια με πολλούς τρόπους: μπορούμε πλέον να κλείσουμε εισιτήρια και ξενοδοχείο, να κάνουμε check-in διαδικτυακά και να έχουμε πρόσβαση σε χάρτες και ξεναγήσεις από το κινητό μας. Πλέον μπορούμε και να μεταφράσουμε μενού, κρατήσεις, φυλλάδια ή οποιοδήποτε άλλο κείμενο χρησιμοποιώντας μόνο την κάμερα του κινητού μας. Η συγκεκριμένη λειτουργία των iPhone μπορεί μάλιστα να χρησιμοποιηθεί και σε παλιές φωτογραφίες που είναι αποθηκευμένες στο κινητό σας.

Για να δείτε αν το δικό σας iPhone έχει τη λειτουργία μετάφρασης και για να τη χρησιμοποιήσετε, πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

1. Ανοίξτε την Κάμερα και εστιάστε στο κείμενο που θέλετε να μεταφράσετε. Θα δείτε ένα κίτρινο περίγραμμα να εμφανίζεται γύρω από το κείμενο. Πατήστε το εικονίδιο Live Text στην πάνω δεξιά πλευρά της εικόνας για να βγάλετε το κείμενο φωτογραφία.

2. Επιλέξτε το μέρος του κειμένου που θέλετε να μεταφράσετε ή κάντε Επιλογή Όλων. Έπειτα επιλέξτε Translate από το μενού που θα εμφανιστεί.

3. Όταν θα εμφανιστεί η μετάφραση του κειμένου, μπορείτε να την κάνετε copy και paste στο clipboard και να την επεξεργαστείτε όπως οποιαδήποτε άλλη σημείωση.

Για να μεταφράσετε κείμενο σε φωτογραφία που έχετε ήδη βγάλει, ανοίξτε τη φωτογραφία και επιλέξτε το μέρος του κειμένου που σας ενδιαφέρει. Από το μενού που θα εμφανιστεί, επιλέξτε Translate και η μετάφραση θα εμφανιστεί στην οθόνη σας έτοιμη για επεξεργασία.