UPDATE #NOW

Η Gwyneth Paltrow έγινε 50: Η γυμνή χρυσή φωτογράφιση και η πιο προσωπική της επιστολή


Κλέλια Φατούρου

27 Σεπτεμβρίου 2022

Η Gwyneth Paltrow έγινε 50: Η γυμνή χρυσή φωτογράφιση και η πιο προσωπική της επιστολή
Gwyneth Paltrow / Instagram
Σήμερα η Paltrow γίνεται 50 χρονών και η British Vogue αναδημοσίευσε ίσως το πιο ειλικρινές κείμενο που έχει μοιραστεί μαζί μας η ηθοποιός για τη ζωή της

Με αφορμή τα 50α γενέθλια της Gwyneth Paltrow, η βρετανική Vogue θυμήθηκε το πιο προσωπικό κείμενο της ηθοποιού, όπως το είχε δημοσιεύσει στο περιοδικό πριν μερικά χρόνια. Στην επιστολή, η Paltrow θυμάται το Σαββατοκύριακο που οδήγησε στο διαζύγιό της με τον Chris Martin, ή μάλλον conscious uncoupling όπως το είχε αποκαλέσει τότε, δημιουργώντας μια ολόκληρη τάση.

«Ήταν τα 38α γενέθλιά μου και είχαμε πάει σε ένα πανέμορφο αγρόκτημα στην επαρχία της Τοσκάνης. Ήταν ένα ονειρικό μέρος και ό,τι καλύτερο θα φανταζόμουν για μία τέτοια περίσταση. Παρόλο που κάναμε ατελείωτους περιπάτους, πίναμε Barolo και κρατιόμασταν από το χέρι, ήξερα πολύ καλά ότι ο γάμος μου είχε τελειώσει», γράφει η Paltrow.

Δεν ήταν πως δεν το ήξερε ήδη για χρόνια. Απλώς κατάφερνε να πνίγει την πληροφορία όταν ερχόταν, η οποία μεγάλωνε, μεγάλωνε, μέχρι που έσκασε. Αυτό που έχει πολύ ενδιαφέρον είναι ότι περιγράφει μία ωραία σχέση, με κοινά ενδιαφέροντα για τη μουσική, την πίτσα, τα road trips, την τεράστια αγάπη για τα παιδιά τους. «Ποτέ όμως δεν ταιριάξαμε πραγματικά ως ζευγάρι. Υπήρχε πάντα μία δυσκολία. Αλλά αγαπούσαμε τόσο τα παιδιά».

Ήθελε να το παλέψουν για καιρό, ώστε να μην απογοητεύσουν την οικογένεια, να μην πληγώσουν τα παιδιά και να μην αλλάξουν την καθημερινότητά τους. Της ήταν δύσκολο το διαζύγιο, ίσως γιατί δεν μεγάλωσε με ανάλογα παραδείγματα και το θεωρούσε τεράστια αποτυχία. Μέχρι που ο ψυχοθεραπευτής τους τους σύστησε τον όρο conscious uncoupling. «Μου φάνηκε επώδυνα προοδευτικός αλλά με ιντρίγκαρε. Το δοκιμάσαμε. Υπήρχαν υπέροχες μέρες και άθλιες μέρες. Που δεν αντέχαμε ο ένας τον άλλο. Ήταν και μία νέα περίοδος, αφού είχαμε μετακομίσει στο Los Angeles και προσαρμοζόμασταν σε νέα δεδομένα».

Όταν έγινε η δημόσια ανακοίνωση μέσα από το Goop, οι αντιδράσεις ήταν ένα κράμα οργής και κοροϊδίας, κυρίως για τον όρο conscious uncoupling, που μεταφράζεται σε συνειδητό τέλος της σχέσης. Πλέον το χρησιμοποιούν οι περισσότεροι, τότε ήταν κάτι σαν ιδιοτροπία των celebrities που θέλουν να αποφύγουν τη λέξη διαζύγιο.

Η Gwyneth Paltrow μιλά όμως για το ζητούμενο του χωρισμού, ειδικά στην περίπτωση που υπάρχουν και παιδιά. Το να αναλαμβάνεις μόνο τη μισή ευθύνη, και όχι ολόκληρη. Το να συγχωρείς τον εαυτό σου και να του επιτρέπεις να μαλακώνει με το πέρασμα του χρόνου. Να μεγαλώνεις, να ψάχνεις τον εαυτό σου και να θεραπεύεσαι από τα patterns που ακολουθείς και που ίσως οδηγούν στον χωρισμό. Είναι οκ να παραμένεις ερωτευμένος με τις πλευρές του πρώην σου, αφού αυτές σε οδήγησαν σε εκείνον.

«Ακόμα και τα παιδιά αντιλαμβάνονται ότι η αγάπη παίρνει αμέτρητες μορφές. Ξέρω ότι ο πρώην σύζυγός μου ήταν εκείνος με τον οποίο θα έκανα παιδιά και ξέρω ότι ο νυν σύζυγός μου είναι το πρόσωπο με το οποίο θα γεράσω. Ο συνειδητός χωρισμός μάς επιτρέπει να αναγνωρίσουμε αυτές τις δύο διαφορετικές αγάπες και να τις θρέφουμε». Και λόγω της ημέρας, έτσι γιορτάζει η Gwyneth τα 50.

Διαβάστε το άρθρο της Gwyneth στη βρετανική Vogue