UPDATE #NOW

Η Geena Davis περιγράφει την παρενόχληση που δέχτηκε από τον Bill Murray, πριν από 30 χρόνια


Κλέλια Φατούρου

11 Οκτωβρίου 2022

Η Geena Davis περιγράφει την παρενόχληση που δέχτηκε από τον Bill Murray, πριν από 30 χρόνια
Reddit
Η Geena Davis περιγράφει την κακοποιητική συμπεριφορά του τότε συμπρωταγωνιστή της

Ο Bill Murray είναι το φετινό τιμώμενο πρόσωπο στην κατηγορία «λευκός άντρας του Χόλιγουντ με συμπεριφορά που θεωρούσε ότι θα περάσει απαρατήρητη». Όσο και αν μάς έχει κερδίσει με τους ρόλους του και την cool συμπεριφορά που επιδεικνύει στη ζωή του, όταν επισκέπτεται φοιτητικά πάρτι (αυτό θα έπρεπε να ήταν hint), τώρα μάς φρικάρει με αυτά που μαθαίνουμε.

Αφού τον περασμένο Απρίλιο επέδειξε ακατάλληλη συμπεριφορά στα γυρίσματα της ταινίας του Aziz Ansari, τώρα μαθαίνουμε μία πιο προσωπική ιστορία από την Geena Davis. Στην αυτοβιογραφία της "Dying of Politeness", που κυκλοφορεί πολύ σύντομα, περιγράφει ένα συμβάν με τον Murray, που χρονολογείται το 1990, όταν γυρνούσαν μαζί το "Quick Change".

Jenny.Gr

Η ηθοποιός μίλησε περισσότερο για αυτό σε συνέντευξη που παραχώρησε στους The Times, ενώ δημοσιεύτηκε ένα κομμάτι του βιβλίου. «Συστήθηκε στον Murray σε μία σουίτα ξενοδοχείου με εκείνον να την υποδέχεται με μία συσκευή μασάζ, το The Thumper, επιμένοντας να τη χρησιμοποιήσει πάνω της, παρά την έντονη άρνησή της. Αργότερα, ενώ κάνουν γυρίσματα, ο Murray εντοπίζει την Davis στο trailer της και της ουρλιάζει επειδή άργησε, και συνεχίζει ενώ εκείνη πηγαίνει στο σετ, μπροστά σε εκατοντάδες μέλη της ομάδας αλλά και περίεργους περαστικούς». Τι μάς θυμίζει όλο αυτό;

Η Geena Davis μιλά για αυτό, 30 χρόνια μετά, και πιστεύει ότι έπρεπε να είχε αποχωρήσει ή να υπερασπιστεί τον εαυτό της, αλλά δεν το έκανε για να μην χάσει τον ρόλο. «Θα μπορούσα να είχα αποφύγει αυτή τη συμπεριφορά αν ήξερα πώς να αντιδράσω ή τι να κάνω στην οντισιόν. Αλλά, ξέρετε, δεν άντεχα τη σύγκρουση, και δεν το έκανα. Αλλά το λάθος δεν ήταν δικό μου». Μετανιώνει όμως που κατηγόρησε τον εαυτό της, αν και οι συνέπειες θα έπρεπε να βαρύνουν τον Murray.

Δυστυχώς, αυτή η συμπεριφορά ακούγεται να είναι Bill Murray, πράγμα που δεν αρνήθηκε ποτέ ο ίδιος. Μετά τα γεγονότα του Απριλίου, το μόνο που είχε να πει είναι ότι ο κόσμος είναι διαφορετικός συγκριτικά με τότε που ήταν παιδί και ότι δεν υπάρχει πια το ίδιο χιούμορ. Σε ελεύθερη μετάφραση: Δεν είναι οκ πλέον να βρίζουμε και να παρενοχλούμε τις γυναίκες, γιατί κάποτε φοβούνταν να μιλήσουν.