UPDATE #NOW

Ο Kit Connor του «Heartstopper» αναγκάστηκε να κάνει coming out ως bi, μετά από πίεση του κοινού


Κλέλια Φατούρου

1 Νοεμβρίου 2022

Ο Kit Connor του «Heartstopper» αναγκάστηκε να κάνει coming out ως bi, μετά από πίεση του κοινού
Instagram/Kit Connor
Ένα coming out που δεν θα έπρεπε να είχε γίνει

Ο Kit Connor πρωταγωνιστεί στη σειρά του Netflix, "Heartstopper" που βασίζεται σε κόμικ και μάς κέρδισε με το πόσο ανοιχτή, γλυκιά είναι και πόσο βοηθά τους εφήβους να αποδεχθούν τη σεξουαλικότητά τους.

Στον 1ο κύκλο, ο Connor υποδύεται τον Nick Nelson, έναν δημοφιλή παίκτη rugby που γίνεται φίλος με τον Charlie, που είναι ανοιχτά gay. Ο Nick ανακαλύπτει τον εαυτό του μέσα από αυτή τη σχέση, η οποία γίνεται γρήγορα ερωτική και αντιλαμβάνεται ότι είναι bisexual.

Όπως μάθαμε από τον ίδιο σήμερα, είναι bi και in real life, μόνο που εδώ ένιωσε αναγκασμένος να το πει δημόσια και όχι από επιλογή. Το έκανε μέσα από ένα λακωνικό, αλλά περιεκτικό tweet, χωρίς να δώσει πολλές εξηγήσεις. «Επέστρεψα για ένα λεπτό. Είμαι bi. Συγχαρητήρια που αναγκάσατε έναν 18χρονο να κάνει coming out. Νομίζω ότι κάποιοι από εσάς χάσατε το νόημα της σειράς. Γεια».

Αν και δεν είναι ξεκάθαρο το γιατί, μάλλον προκύπτει από το ότι κατηγορήθηκε για queerbaiting. Θεωρώντας ότι είναι gay, το κοινό τον κατηγρόρησε ότι υποκρίνεται ότι είναι queer αν και εθεάθη χέρι χέρι με τη συμπρωταγωνίστριά του από το "A Cuban Girl's Guide to Tea", Maia Reficco. Όλες αυτές οι υποθέσεις που έκαναν για τον Connor είναι αχρείαστες και προφανώς κανείς δεν χρειάζεται να δηλώνει τη σεξουαλικότητά του, εκτός αν το επιθυμεί ο ίδιος.

Ο ηθοποιός βρήκε τη στήριξη πολλών στο Twitter, μεταξύ αυτών και η δημιουργός του Heartstopper, Alice Oseman. «Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται να υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν αυτή τη σειρά και μετά περνούν τον χρόνο τους κάνοντας εικασίες για τη σεξουαλικότητα των άλλων, βασιζόμενοι σε στερεότυπα. Ελπίζω όλοι αυτοί να ντρέπονται. Kit, είσαι υπέροχος».

Και είναι ειρωνικό αν σκεφτείς ότι η Boseman και οι δύο πρωταγωνιστές είχαν μιλήσει στο Variety για τη σειρά και πόσο σημαντικό είναι για αυτούς να βοηθήσουν τα παιδιά που θέλουν να κάνουν coming out αλλά και τους γονείς να κατανοήσουν και να αποδεχθούν τα παιδιά τους για αυτό που είναι. Προφανώς και υπήρξαν αρκετοί fans που στάθηκαν στο πλευρό του Kit Connor και καταδίκασαν το bullying που τον οδήγησε σε αναγκαστικό coming out. Ο 2ος κύκλος του Heartstopper, πάντως, ξεκίνησε γυρίσματα τον Σεπτέμβριο.