UPDATE #NOW

Hugh Jackman: Η νέα ταινία του, "The Son", που τον έκανε καλύτερο πατέρα και η απώλεια του δικού του


Κλέλια Φατούρου

3 Νοεμβρίου 2022

Hugh Jackman: Η νέα ταινία του, "The Son", που τον έκανε καλύτερο πατέρα και η απώλεια του δικού του
Marc Hom for Variety
Ο 54χρονος μίλησε για όλα σε νέα του συνέντευξη

Αν υπάρχει ένα πράγμα για τον Hugh Jackman στο οποίο συμφωνούν όλοι όσοι έχουν δουλέψει μαζί του, είναι το πόσο αυθεντικά καλός είναι. Θέλει να κάνει τους πάντες να νιώθουν άνετα, αλλά το εννοεί πραγματικά.

Ο 54χρονος ηθοποιός έγινε το πρόσωπο των musicals στην Αμερική (αν και έρχεται από την Αυστραλία), παίζει σε μία τρομερά απαιτητική παράσταση στο Browdway, είναι ο Wolverine και έχει παρουσιάσει 4 φορές τα βραβεία Tony. Το project όμως που τον άλλαξε ως άνθρωπο, είναι η ταινία "The Son", που θα δούμε αυτόν τον Νοέμβριο στις αίθουσες.

Ήρθε στη ζωή του σε μία καθόλου τυχαία στιγμή. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, έχασε τον πατέρα του, Christopher John, ο οποίος ζούσε με άνοια. Τον είχε επισκεφθεί πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα, αλλά κάπως ένιωσε ότι αυτή ήταν η τελευταία φορά. Σε αυτή την ταινία, που είναι μέρος μίας τριλογίας μαζί με το "The Father" (που είδαμε με τον Anthony Hopkins), είναι ο Peter, ένας εργασιομανής που παλεύει να φροντίσει την οικογένειά του. Με ένα μικρό παιδί, έναν έφηβο γιο που πάσχει από κατάθλιψη και μία σύντροφο.

Όλα έγιναν τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν το "The Son" είχε ξεκινήσει στη Νέα Υόρκη, και όλοι βρίσκονταν ακόμα στη φούσκα του COVID. Ο Jackman αποφάσισε ότι δεν θα λείψει ούτε μία μέρα, γιατί αυτό θα έκανε κι ο πατέρας του. ««Ένιωθα την παρουσία του στο σετ. Μπορούσα να τον δω κυριολεκτικά σε κάθε γωνία του δωματίου. Ένιωσα όμως ότι ελευθερώθηκε από μία δύσκολη ζωή, πράγμα που με βοήθησε πολύ», είπε στο Variety. Η ιστορία του είναι γνωστή. Η μητέρα του Jackman τους εγκατέλειψε όταν εκείνος ήταν 8 ετών και ο πατέρας του μεγάλωσε μόνος 5 παιδιά.

Μπορεί να μην πήρε άδεια για να πενθήσει, αλλά αυτή η ταινία τον βοήθησε πολύ πιο βαθιά. Είχε δει πρώτα το "The Father" και συνδέθηκε απόλυτα με το πώς ζει ένας πατέρας με άνοια. «Με βοήθησε να καταλάβω τι περνά ο πατέρας μου και πόσο υποφέρει. Το The Son ήταν σαν κεραυνός. Έπρεπε να υποδυθώ τον Peter». Ταυτίζεται μαζί του σε τόσα επίπεδα. Στις ανησυχίες που έχει ως γονιός, για τη διαφορετική άποψη με έχει με τη σύζυγό του, Debora αλλά και για τα τραύματα που διαμόρφωσαν τον ίδιο.

Όταν διάβασε το σενάριο, έκλαψε, πράγμα ασυνήθιστο όπως λέει και ζήτησε να μιλήσει με τον σκηνοθέτη, Florian Zeller. Μετά από 8 λεπτά στο Zoom, ο ρόλος ήταν δικός του. Παραδέχεται ότι μετά από αυτή την ταινία, έμαθε να εκφράζει πιο σωστά τα συναισθήματά του, να εκτίθεται μπροστά στα παιδιά και να μιλά περισσότερο. Ίσως να λειτούργησε και συνδυαστικά με το πένθος του. Οι πρόβες εξάλλου απαγορεύονταν και το συναίσθημα έβγαινε χωρίς φίλτρο.

Ο Hugh Jackman όμως είναι πολλά περισσότερα πράγματα. Είναι ο άνθρωπος που θυμάται τη fan του, Annette, η οποία έχει δει την παράστασή του 115 φορές. Ποστάρει στο Instagram τις βόλτες με τον σκύλο του και το κρασί που πίνει. Τον Ιανουάριο ολοκληρώνεται η απαιτητική του παράσταση "The Music Man", όπου πρέπει να χορεύει, να τραγουδά και να παίζει και από την οποία απουσίασε αναγκαστικά μόνο όταν νόσησε δύο φορές με κορονοιό.

Τώρα ετοιμάζεται να ντυθεί ξανά Wolverine για τον καλό του φίλο Ryan Reynolds στο Deadpool και πίνει κάθε βράδυ shakes πρωτείνης για να αποκτήσει τον γνώριμο όγκο. Όταν ήταν μικρός, ήταν τόσο αδύνατος που τα άλλα παιδιά τον φώναζαν Anna, που προκύπτει από ένα κακόγουστο λογοπαίγνιο για την ανορεξία. Τίποτα όμως δεν τον πτόησε. Συνέχισε, έκανε μία τεράστια καριέρα και δεν φοβάται να πάει πολύ βαθιά μέσα του, ίσως γιατί ξέρει ότι μόνο έτσι εξελίσσεσαι.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο Variety