UPDATE #NOW

Ο Paul Mescal είναι κατά του method acting, δεν πρόκειται να κάνει Marvel και τον ενδιαφέρει κυρίως η αγάπη


Κλέλια Φατούρου

8 Νοεμβρίου 2022

Ο Paul Mescal είναι κατά του method acting, δεν πρόκειται να κάνει Marvel και τον ενδιαφέρει κυρίως η αγάπη
British GQ/James Pearson-Howes
Ο Paul Mescal ήρθε για να διαμορφώσει μία νέα γενιά ηθοποιών

Ο Paul Mescal είναι ο 26χρονος ηθοποιός που απασχολεί πολύ το μυαλό και τα μάτια μας τα τελευταία 2 χρόνια. Ξεκινώντας από τη σειρά "Normal People", το best seller βιβλίο της Sally Rooney, και έναν ρόλο που σόκαρε τη δημόσια ιρλανδική τηλεόραση, επειδή έδειξε το πέος του, πέρασε στο οσκαρικό "The Lost Daughter", σε έναν μικρότερο ρόλο, για να καταλήξει στο "Aftersun", μία ιστορία για την κατάθλιψη, αλλά κυρίως τη σχέση ενός νεαρού πατέρα με την κόρη του.

Πίνει το ουίσκι του με gingerale σε μία pub του Λονδίνου, και δίνει συνέντευξη στο GQ Magazine, αλλά ο χρόνος του μοιράζεται μεταξύ Ιρλανδίας, όπου μόλις αγόρασε το πρώτο του σπίτι και Los Angeles, όπου ζει η κοπέλα του Phoebe Bridgers. Ευτυχώς πέρασε η εποχή όπου οι παπαράτσι κρύβονταν έξω από το σπίτι του και απαθανάτιζαν κάθε στιγμή της ζωής του. «Νιώθω ότι σε 15, 20 χρόνια θα υπάρξει αληθινή κατανόηση για τη ζημιά που κάνουν, σε ό,τι αφορά την παραβίαση του χώρου. Αλλά και πολιτικά μιλώντας, θα καταλάβουν πόσο τοξικές και επικίνδυνες είναι αυτές οι δημοσιεύσεις».

Συναντά όμως ακόμα θαυμαστές που μπορεί να έχουν πιει πολύ και να είναι τρομερά αγενείς μαζί του. Εκεί, χάνει την ψυχραιμία του και τους εξηγεί ότι δεν πρόκειται να βγάλει φωτογραφία μαζί τους.

Επιλέγει ρόλους με πολύ μεγάλο συναισθηματικό εύρος και αν και δεν βλέπει απαραίτητα κάποια σύνδεση με αυτούς. Στο Aftersun, χρειάστηκε να γυρίσει μία σκηνή όπου για 90 δευτερόλεπτα κλαίει με λυγμούς γυμνός στο κρεβάτι. Κάτι που συμβαίνει και στον ίδιο όταν ξεκινούν τα δάκρυα. «Ξέρω καλά τον εαυτό μου και απλώς ενημερώνω τους ανθρώπους για το τι θα ακολουθήσει».

Δεν ανήκει σίγουρα στην κατηγορία των method actors και θεωρεί ότι αυτοί που το κάνουν, αντιγράφουν απλώς τον Daniel Day-Lewis. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να μην μετανιώσει για τις επιλογές του. Θα ήθελε να κάνει μεγαλύτερα mainstream projects, αλλά απορρίπτει ήδη τη Marvel. «Είναι λίγο γελοίο να λέω όχι σε κάτι που δεν μου έχει καν προταθεί, αλλά δεν θα το έκανα. Δεν έχω την απαραίτητη υπομονή, αλλά ζηλεύω τους ανθρώπους που τη διαθέτουν». Θα ήθελε να μπορεί να συνεχίσει ρόλους σαν το "Aftersun" και να μην χρειαστεί να αφιερώσει 10 χρόνια από τη ζωή του σε κάτι σαν το Iron Man.

Για τον Paul Mescal, όλα καταλήγουν στην αγάπη. Τόσο στους ρόλους που την εκδηλώνουν, όσο και στη ζωή του. Είναι σε σχέση με τη μουσικό Phoebe Bridgers εδώ και 2 χρόνια, τότε που απογειώνονταν οι καριέρες τους. Στην αρχή, την κράτησαν εντελώς ιδιωτική, αλλά πλέον εκείνη τον ποστάρει στο Instagram. Το ίδιο κι αυτός, αλλά με άγνωστο λογαριασμό, που προφανώς και δεν αποκαλύπτει. Τις τελευταίες μέρες, ακούγεται ότι αρραβωνιάστηκαν αλλά κανείς από τους δύο δεν το έχει επιβεβαιώσει.

Την έχει ακολουθήσει σε περιοδεία δύο φορές, μαζί με τον σκύλο τους. «Είδαμε όλη την Αμερική με το λεωφορείο. Μπορώ να περάσω χρόνο μαζί της, με την οικογένεια και τους φίλους μου, αφότου χαλάρωσε ο Covid. Και είναι φανταστικές αυτές οι στιγμές». Τώρα έχει βάλει πλώρη για τους επόμενους ρόλους του. Το ιρλανδικό indie horror "God's Creatures", το "Foe", που είναι sci-fi thriller με τη Saoirse Ronan και το ερωτικό "The History of Sound" τον Josh O'Connor. Οι big budget movies θα περιμένουν κι άλλο.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο GQ Magazine