UPDATE #NOW

Η Carey Mulligan μιλά για πρώτη φορά για την επιλόχειο κατάθλιψη που βίωσε μετά το πρώτο της παιδί


Κλέλια Φατούρου

24 Νοεμβρίου 2022

Η Carey Mulligan μιλά για πρώτη φορά για την επιλόχειο κατάθλιψη που βίωσε μετά το πρώτο της παιδί
Instagram/brycescarlett
Η Carey Mulligan μιλά για μία από τις πιο δύσκολες περιόδους της ζωής της

Η Carey Mulligan προτιμά να κρατά ιδιωτική την προσωπική ζωή της. Είναι παντρεμένη με τον μουσικό Marcus Mumford (ναι ναι, από τους Mumford and the Sons) και έχουν δύο παιδιά, την 7χρονη Evelyn και τον 5χρονο Wilfred.

Όμως η νέα της ταινία "She Said", έγινε η αφορμή για να μιλήσει για μία δύσκολη φάση της ζωής της. Την επιλόχειο κατάθλιψη, αμέσως μετά τη γέννα του πρώτου της παιδιού. Την ενέπνευσε το ότι υποδύεται μία γυναίκα που περνά την ίδια φάση. Η δημοσιογράφος Meghan Twohey ήταν εκείνη, που μαζί με την Jodi Kantor δημοσίευσαν μία έρευνα για τον Harvey Weinstein το 2017, και ουσιαστικά ξεκίνησαν το #MeToo.

Ξέραμε τις δύο δημοσιογράφους, αλλά αυτό που δεν είναι γνωστό είναι το ότι η Twohey έκανε τη δουλειά της, ενώ είχε άδεια μητρότητας και βίωνε επιλόχειο κατάθλιψη. «Ένα από τα σημεία του σεναρίου που μου έκανε κλικ ήταν η επιλόχειος κατάθλιψη. Είχα μία πολύ παρόμοια εμπειρία με το πρώτο μου παιδί, πριν από 7 χρόνια, και ένιωθα τόσο μόνη, φοβισμένη αλλά και πολύ μπερδεμένη. Αυτό που με βοήθησε να βρω ξανά τον εαυτό μου ήταν η επιστροφή στη δουλειά», λέει η Mulligan σε συνέντευξη που έδωσε στο People, με τη συμπρωταγωνίστριά της, Zoe Kazan, αλλά και με τις δημοσιογράφους που ξεσκέπασαν τον παραγωγό.

Jenny.Gr

Η Twoney δεν είχε μιλήσει ποτέ δημόσια, ακριβώς όπως και η Mulligan. Μέχρι τώρα. «Δεν μιλάμε ποτέ για τις προσωπικές ζωές μας. Απλά επικεντρωνόμαστε στη δουλειά», αναφέρει η ίδια η Twohey και τονίζει ότι εκείνη η περίοδος ήταν μία από τις πιο δύσκολες της ζωής της. «Μπορούσα να ακούσω στη φωνή της Megan ότι κάτι πάει λάθος. Και επειδή είχα κι εγώ επιλόχειο κατάθλιψη, το υποπτεύτηκα και για εκείνη», παραδέχτηκε και η Kantor, η οποία έχει δύο κόρες, 16 και 7 ετών. Της σύστησε αμέσως τον γιατρό της.

Jenny.Gr
CELESTE SLOMAN FOR UNIVERSAL PICTURES

Αυτή η ιστορία πίσω από την έρευνα έγινε μέρος της ταινίας και χαροποίησε πολλές τις γυναίκες που συμμετέχουν και που πιστεύουν ότι ήρθε η ώρα να μιλάμε ανοιχτά για αυτά τα πράγματα, απενοχοποιώντας τα. «Ένιωθα ότι ήμουν ολομόναχη ενώ υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που το έχουν βιώσει. Η Megan, πολλοί φίλοι μου και παρόλα αυτά, νιώθουμε ότι μόνο εμείς το έχουμε περάσει», συμπληρώνει η Carey Mulligan.

Το "She Said" είναι σίγουρα μία ταινία για τις γυναίκες. Για τις γυναίκες που δεν φοβήθηκαν να εναντιωθούν σε έναν πανίσχυρο άντρα και να αποκαλύψουν τις παρενοχλήσεις χρόνων αλλά και για τις γυναίκες που ενώ άλλαζαν τον κόσμο, βίωναν μία δύσκολη προσωπική στιγμή. Για την οποία πλέουν μιλούν ανοιχτά.